Διερεύνηση από το Υπ. Παιδείας για το αν τελικά κράτησε ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν τη σημαία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/10/2017 - 14:12 | Author: Newsroom

Ο Γιάννης Ευσταθίου αναφέρει: «Τελικά το Αφγανόπουλο στο 6ο δημοτικό Δάφνης που πέταγε από τη χαρά του επειδή είχε σημαιοφόρος για την της 28ης Οκτωβρίου, δεν κράτησε τη σημαία.

Όπως μαθαίνω, με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία. Μαθαίνω επίσης πως ετοιμάζεται παρέμβαση από το που θα ζητήσει διευκρινίσεις για την όλη υπόθεση…»

Ένα περιστατικό το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί καταγγέλει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Η καταγγελία έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και αφορά στο 11χρονο παιδί από το Αφγανιστάν, τον μικρό Αμίρ, ο οποίος θα κρατούσε τη στην παρέλαση.

Τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σε περιοχή της Δάφνης στην Αθήνα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο, Δευτέρα.

Ο Αμίρ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης: «Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», ενώ είχε σημειώσει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral