Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών – Προκηρύχθηκαν 1.709 θέσεις για 1.786 «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/06/2014 - 16:47 | Author: Newsroom

Στους 1.786 ανέρχονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ανέρχονται στις 1.709, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από αναφορά της Σταυρούλας Ξουλίδου (ΑΝΕΛ) για τη διαθεσιμότητα Φυσικοθεραπευτών Εκπαιδευτικών με την οποία επισημαίνει τον κίνδυνο απόλυσής τους συνεπεία του καθεστώτος κινητικότητας- διαθεσιμότητας.

Όπως εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης, κατόπιν των αιτημάτων που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, βάσει των υπηρεσιακών του αναγκών, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις, με τις οποίες κλήθηκε το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας, να υποβάλει αίτηση για τη μετάταξή του. Οι προσκλήσεις αφορούσαν στην πλήρωση 233 θέσεων εκπαιδευτικών σε δομές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην πλήρωση 925 θέσεων εκπαιδευτικών σε δομές δια βίου μάθησης και 150 βρεφονηπιοκόμων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δήμων, στην πλήρωση 181 θέσεων εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, 200 θέσεων νοσηλευτών στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και 20 θέσεων κοινωνικών λειτουργών επίσης στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει, εξάλλου, ότι προκειμένου να μην υπάρξει κανένα κώλυμα στη διαδικασία της κινητικότητας των προς μετάταξη υπαλλήλων, προβλέφθηκε με τον ν. 4250/2014 παράταση της διάρκειας του χρόνου διαθεσιμότητας προκειμένου να μην λύεται η σχέση εργασίας υπαλλήλου που περιλαμβάνεται στους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής.

newsbeast.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral