Διαμαρτυρία και κατάληψη από την ΟΙΕΛΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2015 - 21:58 | Author: Newsroom

Διαβάστε την ανακοίνωση: “Στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας των… Συνδικάτων, κλιμάκια της ΟΙΕΛΕ προχώρησαν στις ακόλουθες ειδικές κινητοποιήσεις:

Απεργιακή διαμαρτυρία στο ιδιωτικό σχολείο Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

Το εν λόγω σχολείο επελέγη, διότι έχει επιβάλει παρανόμως εξωθεσμική διαδικασία δήθεν αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με απώτερο στόχο τη στοχοποίηση και απόλυση «ανεπιθύμητων» συναδέλφων.
Κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Α/μιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Η συγκεκριμένη Διεύθυνση – όπως και η αντίστοιχη για τη Β/μια στην ίδια περιοχή – (υποτίθεται ότι) έχει υπό την εποπτεία της τα περισσότερα σε αριθμό και μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής, με αποτέλεσμα ορισμένοι ιδιοκτήτες να αποθρασύνονται και να υπάρχουν σοβαρότατες παρανομίες σ’ αυτά (αδήλωτη εργασία, καταστρατήγηση ωρολόγιων προγραμμάτων, παρανομίες στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών).

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Ξυθάλη, η οποία παραδέχτηκε την αδυναμία (ή μήπως απροθυμία;) της Διεύθυνσης να εποπτεύσει τα σχολεία, επιτιμώντας τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ για την προσπάθειά τους να υπάρξει έλεγχος και αποκατάσταση της νομιμότητας με προκλητικές εκφράσεις. Για τις πρωτοφανείς δηλώσεις της κ. Ξυθάλη ενώπιον των εκπροσώπων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η ΟΙΕΛΕ θα προχωρήσει αύριο σε ερώτημα προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την πειθαρχική δίωξή της.”

Δείτε παρακάτω τις προκηρύξεις που μοίρασαν οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής.

Στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη: “OXI ΣΤΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν, με βάση το Σύνταγμα, ως δημόσιοι οργανισμοί που παρέχουν δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και εποπτεύονται στενά από την Πολιτεία ως προς το πρόγραμμά τους και την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού τους.

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη ξεκίνησαν από το καλοκαίρι απολύσεις έμπειρων και καταξιωμένων συναδέλφων (όλοι με πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσίας). Τώρα έχουν παρανόμως ξεκινήσει, χωρίς άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, ή από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διαδικασία δήθεν «αξιολόγησης» προσλαμβάνοντας παράνομα για το σκοπό αυτό μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Είναι φανερό ότι η διαδικασία αυτή είναι, όχι μόνο παράνομη, αλλά και προσχηματική, με σκοπό να υπάρξει ξεκαθάρισμα λογαριασμών και να απολυθούν οι ανεπιθύμητοι (έμπειροι εκπαιδευτικοί και συνάδελφοι με έντονη κοινωνική δράση). Η χυδαία αυτή πρακτική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν σύντομα στη δικαιοσύνη.

Λέμε ΟΧΙ στο σχολείο της αγοράς που περιφρονεί το Σύνταγμα και τους νόμους, που αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμο είδος.

Λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφής παράνομη, «εσωτερική» αξιολόγηση που έχει ως αποκλειστικό στόχο τις εκδικητικές απολύσεις.”

Στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής: “ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙΕΛΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Α/ΜΙΑΣ – Β/ΘΜΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΟΜΙΑ

Το Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να εποπτεύονται στενά από την πολιτεία για λόγους δημόσιου συμφέροντος και για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης.

Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής έχει τα περισσότερα και μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία στη χώρα. Δυστυχώς οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της περιοχής έχουν δώσει αρνητικά δείγματα γραφής σε ό, τι αφορά την εποπτεία των σχολείων τα τελευταία χρόνια. Κωφεύουν συστηματικά στη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με παρανομίες ιδιωτικών σχολείων, με αποτέλεσμα να έχουν οξυνθεί φαινόμενα μαύρης εργασίας (όπως διαπίστωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας που ενώ αυτή παρενέβη, οι Διευθύνσεις δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια), καταστρατήγησης του ωρολόγιου προγράμματος, παρανομίες στην καταβολή της μισθοδοσίας κ.α.

Η αδράνεια, η ανικανότητα, ή η σιωπηρή αποδοχή της ανομίας εκ μέρους των Διευθύνσεων βλάπτουν κατάφωρα το δημόσιο αγαθό της Παιδείας εισάγοντας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης όρους ασύδοτης αγοράς.

Η ΟΙΕΛΕ πραγματοποιεί σήμερα, ημέρα της 24ωρης Γενικής Απεργίας, συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Α/μιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής διαμαρτυρόμενη για την απουσία σοβαρής εποπτείας στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής που αποθρασύνει ορισμένους σχολάρχες, οι οποίοι έχουν μεταβάλει τα σχολεία τους σε κέντρα ανομίας. Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τον αγώνα της για πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και για την τιμωρία όσων δημόσιων «λειτουργών» με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων και όχι το δημόσιο συμφέρον. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Loading...
  • europalso

    ideascentral