Διαμαρτυρία για το κλείσιμο σχολείου στο δήμο Νεάπολης Συκεών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2017 - 08:35 | Author: Newsroom

Για κλείσιμο σχολείων και συγχωνεύσεις τμημάτων υιοθετώντας «ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές» κατηγορεί το δήμαρχο Νεάπολης Συκεών η δημοτική παράταξη Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ο Σίμος Δανιηλίδης δε διστάζει να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες συνταγές με περίσσια αδιαφορία ακόμη και στο πιο ευαίσθητο τμήμα τη κοινωνίας, τους μικρούς μαθητές, τους οποίους αντιμετωπίζει ποσοτικά σαν άψυχους αριθμούς, καταργώντας και συγχωνεύοντας σχολεία και χωρίς να υπολογίζει το ψυχολογικό κόστος της ταλαιπωρίας, μετακίνησης και αποκοπής από το οικείο εκπαιδευτικό περιβάλλον, αλλά και την κατακόρυφη υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Στην ίδια ανακοίνωση ο Σίμος Δανιηλίδης  χαρακτηρίζεται ως «φεουδάρχης, αυτοκρατορικός δήμαρχος, με το κατά τα άλλα δημοκρατικό και αλληλέγγυο προσωπείο» που πλασάρει στις σελίδες του περιοδικού ΤΟΥ και μέσω του τεράστιου γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, αποφασίζει μόνος, χωρίς να ερωτηθούν ούτε οι γονείς, ούτε η Επιτροπή Παιδείας, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε το υπουργείο για τις καταστροφικές για τη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων μας αποφάσεις του».

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ο Σ. Δανιηλίδης «στην ουσία κατάργησε το 12ο Δ. Σ. Νεάπολης στου Θερμού, μεταφέροντάς το στο Στρεμπενιώτη, 4 τμήματα στο 8ο και 2 τμήματα στο 10ο Δ. Σ., στα οποία μεταφέρεται και το 14ο Νηπιαγωγείο, το οποίο πέρυσι είχε συγχωνεύσει με το 4ο Νηπιαγωγείο, που στεγαζόταν στου Θερμού».

«Τα παιδιά θα μετακινούνται από την περιοχή της Ρήγα Φεραίου στο 8ο Σχολείο και μια τεράστια περιοχή της Νεάπολης (Νοτιοανατολικά από την οδό Α. Παπανδρέου, μέχρι τα όρια του Δήμου), μαζί με την όμορη των Συκεών (Κολοκοτρώνη, Καλλιθέα, Βάρνα και Κάστρα, όπου πριν από 15 χρόνια ο Σ. Δανιηλίδης γκρέμισε το ιστορικό 1ο Δ.Σ. (χωρίς να έχει φροντίσει να χτιστεί άλλο και η Περιφέρεια πλήρωσε μέχρι και σήμερα κοντά στα 2.000.000 ευρώ σε μετακινήσεις μαθητών), μένει πλέον χωρίς κανένα σχολείο. Τα παιδιά για τον κ. Δανιηλίδη είναι απλά νούμερα στο χαρτί. Γιατί τι άλλο θα ενδιέφερε έναν ακραίο υποστηρικτή του νεοφιλελευθερισμού; Οι αριθμοί. Τόσα θα εξοικονομήσουμε και έτσι θα προβάλλεται ο Δήμαρχος από το περιοδικό ΤΟΥ, ως ο «καλύτερος νοικοκύρης» της Υφηλίου. Αυτό μας θυμίζει έναν ομοϊδεάτη του Σ.Δανιηλίδη, Σλοβάκο βουλευτή, ο οποίος πρότεινε,  για να μειωθούν τα πολλά έξοδα των νησιών μας, να μαζέψουμε όλους τους  νησιώτες σε ένα νησί το χειμώνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η δημοτική παράταξη για το συγκεκριμένο πρόβλημα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Νεάπολης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral