Επεισόδια στην πορεία των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/01/2019 - 15:40 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί, βρίσκονται αυτή την ώρα στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα και χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπάρχουν στο σημείο, ενώ πριν λίγη ώρα οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Από τα επεισόδια φέρεται ότι έχει τραυματιστεί και μία γυναίκα, η οποία αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένας από τους διαδηλωτές ανέβηκε πάνω στην κλούβα των ΜΑΤ, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών με σπρωξίματα στα σκαλιά στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειρομβοβίδα κρότου λάμψης.

Οι εκπαιδευτικοι διαμαρτύρονται καθως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων ( διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

ΦΩΤΟ – ΠΑΣΑΔ

Loading...


  • europalso   ideascentral