Διαδήλωση στο Μαρκόπουλο! Γιατί;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2017 - 11:12 | Author: Newsroom

Στο κέντρο της Αθήνας, μία διαδήλωση ή μία πορεία διαμαρτυρίας μπορεί να φαντάζει κάτι φυσιολογικό, ιδιαίτερα στα πλαίσια μίας …επαναστατικής γυμναστικής, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια διάφορα κόμματα ή κομματίδια. Αλλά διαδήλωση στο …Μαρκόπουλο Μεσογαίας; Που ακούστηκε…

Κι όμως ακούστηκε. Και θα γίνει!

Γιατί;

Γιατί αποφάσισαν να βγουν στον δρόμο ΓΟΝΕΙΣ να υπερασπιστούν το δικαίωμα των παιδιών τους σε ασφαλή, αξιοπρεπή σχολεία!

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν δέχονται την ύπαρξη σχολείων χωρίς τη στοιχειώδη υποδομή για την φοίτηση μαθητών ΑΜΕΑ! Και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε σε ένα σχολείο του Δήμου μας!

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν δέχονται ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΗ ή ΜΑΘΗΤΡΙΑ έξω από τις σχολικές αίθουσες! Κι αυτό συνέβη φέτος σε σχολείο του Δήμου Μαρκοπούλου!

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν συμβιβάζονται με ακατάλληλες αίθουσες προκάτ για τα σχολεία των παιδιών τους, όπως συμβαίνει στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν ανέχονται να στοιβάζονται τα παιδιά τους σε αίθουσες προκάτ «προσωρινής λύσης» σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη από το 2008, σαν σεισμοπαθείς!

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν θέλουν τα παιδιά τους να θερμαίνονται το 2017, την εποχή των σύγχρονων σχολείων της γεωθερμίας, με ασυντήρητα κλιματιστικά!

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους μάθημα στην ίδια αίθουσα πλάι σε ψυγεία και φουρνάκια, ελλείψει αίθουσας φαγητού.

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν θέλουν τα παιδιά τους να παρακαλάνε να …μη βρέξει, για να κάνουν ένα θεατρικό σκετσάκι ή μία σχολική γιορτή στην αυλή του σχολείου, ελλείψει αίθουσας εκδηλώσεων.

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν θέλουν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν από ανεπαρκή κτήρια και προαύλια, σχολικών μονάδων που φιλοξενούν περισσότερα παιδιά απ’ όσο μπορούν να αντέξουν ώστε να τα κρατούν ασφαλή!

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν ανέχονται να βλέπουν ακατάλληλα τριώροφα κτήρια που προορίζονταν για …εμπορικά κέντρα, να στεγάζουν μαθητές Δημοτικού!

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν ανέχονται την κοροϊδία των υπευθύνων Δήμου και Πολιτείας, τις κούφιες υποσχέσεις και τους εμπαιγμούς εδώ και μία 10ετία.

Γιατί υπάρχουν ΓΟΝΕΙΣ που δεν ανέχονται το θράσος αυτών που διοικούν τον τομέα της Παιδείας, να τους λένε κατάμουτρα: Τρέξτε βρείτε χορηγούς για τα βασικά!

Γιατί οι μαθητές δεν είναι δυνατόν να χωρίζονται σε Β’ και Γ’ κατηγορίας μέσα σε έναν Δήμο!

Γιατί το θέμα των σχολείων στο Μαρκόπουλο, είναι ζήτημα ολόκληρης της Κοινωνίας, των τωρινών γονέων μαθητών, των «υποψηφίων» γονέων και αυτών που δεν έχουν πια παιδιά-μαθητές, αλλά θα έχουν σε λίγο εγγόνια-μαθητές!

Γιατί δεν είναι δυνατόν να χτίζονται σχολεία σε ΟΛΟΥΣ τους όμορους Δήμους και στον Δήμο Μαρκοπούλου να μην έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ για νέο σχολείο τα τελευταία χρόνια, παρά την ύπαρξη δεκάδων κοντέινερ!

Γιατί, οι ΓΟΝΕΙΣ θέλουν να ακουστούν! Γιατί οι ΓΟΝΕΙΣ πρέπει να ακουστούν.

Γιατί το Σάββατο οι ΓΟΝΕΙΣ θα θελήσουν να δώσουν μία ηχηρή απάντηση σε αυτούς που γυρνούν την πλάτη στο παρόν και το μέλλον των παιδιών του Δήμου μας!

Γιατί το συμφέρον των παιδιών μας δεν έχει χρώμα, κόμμα, θρησκεία ή εθνικότητα.

Γιατί είμαστε ΓΟΝΕΙΣ. Και ως ΓΟΝΕΙΣ ενωνόμαστε!

Πορεία και διαδήλωση στο Μαρκόπουλο το Σάββατο, 25/11/17 λοιπόν. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

Ένας μπαμπάς
Μία μαμά
Ένας μαθητής
Ένας κηδεμόνας
Ένας εκπαιδευτικός
Εγώ
Εσύ

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral