Διαδικτυακή πύλη του ΕΚΠΑ ενημερώνει μετανάστες για τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2015 - 21:42 | Author: Newsroom

ΕΚΠΑ: Διαδικτυακή πύλη για την ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών για τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Η διαδικτυακή πύλη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), www.healthgate4all.gr, για την ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών για τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας παρουσιαστηκε σημερα σε συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, η πύλη αποτελείται απο τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες: τον χάρτη υγείας, όπου εχουν χαρτογραφηθεί όλες οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα,τον σύμβουλο υγείας, όπου περιγράφονται λοιμώδη νοσήματα, αλλα και παιδικές ασθένειες, με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, ενότητα που αφορά στα νομικά ζητήματα, καθως επισης και ενότητα που αφορά ζητήματα κόστους των υπηρεσιών υγείας.

Προς το παρόν, η πύλη ειναι διαθέσιμη σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και αραβικά), ενώ κατα το επόμενο διάστημα θα προστεθούν άλλες τρεις (γαλλικά, ρωσικά και αλβανικά). Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανάπτυξη της πύλης ξεκίνησε το 2013, με στόχο την διερεύνηση, καταγραφή και ανάλυση των ανισοτήτων πρόσβασης των μεταναστών που ζουν στη. Ελλάδα σε υπηρεσίες υγείας. Ωστόσο, σήμερα, που το προσφυγικό ζήτημα εχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, η χρησιμότητά του ειναι ακομα μεγαλύτερη. Ενδεικτικά, το 2015, εχουν αφιχθεί πανω απο 700.000 πρόσφυγες στη χώρα μας, με τα νούμερα να αυξάνουν μέρα με τη μέρα. Η πληροφόρηση, λοιπόν, για τις διαθέσιμες δημόσιες υπηρεσίες υγείας ειναι ενα πολύ σημαντικό εργαλείο οχι μονο για τους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλα και για τους Έλληνες που έρχονται σε επαφή μαζι τους, είτε ειναι γιατροί, είτε εθελοντές.

dikaiologitika.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral