Δεν σταματούν ούτε τα …κάγκελα μαθητές των Τρικάλων που διεκδικούν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2014 - 14:55 | Author: Newsroom

Ούτε η… απειλή αποβολών ούτε οι κλειδωμένες πόρτες Λυκείου, μπορούσε να σταματήσει, σήμερα τους μαθητές Λυκείων των Τρικάλων να πραγματοποιήσουν ένα μαζικό συλλαλητήριο αγανάκτησης για τα τεκταινόμενα στην Δημόσια Παιδεία.

Οι μαθητές όπου χρειάστηκε …πήδηξαν τα κάγκελα των σχολείων και όπως κατέγραψε το trikalanews.gr έδωσαν δυναμική και μαζική παρουσία σε συλλαλητήριο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Τρικάλων (ΣΑΣΤ).

Οι μαθητές, απαιτώντας τα …ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, Δημόσιο Σχολείο για όλους βιβλία και Εκπαιδευτικούς και να μαθαίνουν γράμματα και οι …φτωχοί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων και από εκεί με πορεία μέσα από τον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, έφτασαν στο πρώτο «σταθμό» της πορείας, που ήταν το Δημαρχείο Τρικάλων.

Εκεί οι Αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Γιάννης Κωτούλας και Χρυσόστομος Κυρίτσης, είχαν συνάντηση με Αντιπροσωπεία των μαθητών των 8 Λυκείων που συμμετείχαν στην διαδήλωση και άκουσαν τα αιτήματα των μαθητών, που ζητούν από την Κυβέρνηση μεταξύ άλλων κατάργηση του «Νέου Λυκείου» και της «Τράπεζας Θεμάτων» καταγγέλλοντας πως «οδηγεί σε …Φροντιστήρια και σε εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Παιδείας».

Οι μαθητές ζητούν «χρήματα στους Δήμους για παροχή γεύματος σε όλους τους μαθητές» και «ανοιχτά σχολεία για αθλητισμό», αιτήματα που μπορεί να στηρίξει η Δημοτική Αρχή.

Ακολούθησε πορεία των μαθητών μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και προς την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Πηγή

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral