Δείτε τις βάσεις 2016 στο results.it.minedu.gov.gr

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/08/2016 - 17:49 | Author: Newsroom

Μέχρι τις 26 Αυγούστου φαίνεται πως θα ανακοινωθούν στο οι Βάσεις 2016 των πανελληνίων εξετάσεων και τα ονόματα των υποψηφίων που περνούν στις Πανεπιστημιακές Σχολές .

Την επόμενη εβδομάδα μπαίνει τέλος στην αγωνιά χιλιάδων υποψηφίων που έλαβαν φέτος μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αφού 22 με 26 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι στο

Η Πέμπτη 25 Αυγούστου είναι αρκετα πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση των και μέχρι τις 26 Αυγουστου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις :

1ο επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές)

Σε υψηλά ποσοστά (πάνω από 18.000 μόρια) αναμένεται να μείνει η η Νομική στα κεντρικά Ιδρύματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν μικρές αυξομοιώσεις σε σχέση με πέρυσι.

2ο επιστημονικό Πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών)

Στις περισσότερες σχολές αναμένεται πτώση, ωστόσο οι Πολυτεχνικές Σχολές αναμένεται να διατηρήσουν τον πήχη πάνω από τα 17.000 μόρια.

3ο επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας)

Το μάθημα της Βιολογίας δικαίωσε τους αριστούχους και λογικά θα εκτοξεύσει τις βάσεις επαναφέροντας την Ιατρική Αθήνας αλλά και Θεσσαλονίκης στα 19.000 μόρια. Άνοδος μέχρι και 300 μόρια θα υπάρξει και σε πολλές από τις υπόλοιπες σχολές (Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής)

4ο επιστημονικό Πεδίο (Παιδαγωγικές Σχολές)

Οι πρώτες εκτιμήσεις σημειώνουν ότι θα υπάρξει πτώση στις Παιδαγωγικές Σχολές, ενώ στα περιφερειακά τμήματα θα μπουν υποψήφιοι (και) με μέσο όρο κάτω του 10 ενώ

5ο επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορική)

Πτώση αναμένεται να υπάρξει και στις βάσεις του πέμπτου πεδίου ακόμη και σε περιζήτητα τμήματα. Μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτούν ορισμένα ΤΕΙ που κυμαίνονται κοντά ή και κάτω από τη βάση με την εκτιμώμενη πτώση να φτάνει ακόμα και τα 800 μόρια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, περίπου 20.000 (19.863) υποψήφιοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 7.000 μόρια, ενώ εκείνοι που δεν ξεπέρασαν το 10 είναι 39.000.

Loading...
  • europalso

    ideascentral