ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε: Ανακοίνωση για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/10/2016 - 23:22 | Author: Newsroom

Αθήνα, 21/10/2016

Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. καταγγέλλει τη διαρκή επιβολή ασφυκτικών περιορισμών στην εκπαιδευτική διαδικασίατηςΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την ηγεσία του ΥπουργείουΠαιδείας, με στόχο καθαρά δημοσιονομικό.

Μετά τις μειώσεις ωραρίου στα Γυμνάσια, τις αλλαγές στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, τις καταργήσεις των τρίωρων για τους υπεύθυνους εργαστηρίου Φυσικών επιστημών και ΣΕΠΕΗΥ, έρχεται η εγκύκλιος για τα σχολικά προγράμματα (Αγωγής υγείας, πολιτιστικά, περιβαλλοντικής, κ.α.) με αρ.πρ.: 170596/ΓΔ4/13-10-2016, να βάλει ταφόπλακα στην προσπάθεια για παράλληλες δράσεις σταδημόσια σχολεία.
Με την εγκύκλιο αυτή καταργείταιη δυνατότητα, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, να συμπληρώνει ένας εκπαιδευτικός το υποχρεωτικό του ωράριο με μια ή δύο ώρες την εβδομάδα. Απαξιώνονται έτσιόσοι και όσες εκπαιδευτικοί παρέχουν παράλληλο έργο στις σχολικές μονάδες και περιορίζεται δραστικά ηυλοποίηση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αναιρέσει την συγκεκριμένη εγκύκλιο και ναμη λαμβάνει αποφάσειςπου υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο.
Για την Ε.Ε. της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΠΠΕΣΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral