Δ. Μαρκοπούλου: Διημερίδα για Μαθησιακές Δυσκολίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2018 - 21:45 | Author: Newsroom

Το 1° Γυμνάσιο Μαρκοπούλου διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Πρόβλημα ή Πρόκληση;», υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαρκοπούλου, της Περιφέρειας Αττικής, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, της «Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης», σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος και το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ελληνικού – Αργυρούπολης «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ», την Παρασκευή 27 και το Σάββατο, 28 Απριλίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34, 19003 Μαρκόπουλο).

Σκοπός της Διημερίδας είναι η πλήρης ενημέρωση, ο προβληματισμός και η συζήτηση των γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εξειδικευμένων μελών της επιστημονικής κοινότητας, καθώς το ποσοστό των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες στα σχολεία, ανέρχεται πλέον στο 10% του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν κυρίως διαταραχές φυσιολογικής ανάπτυξης, όπως διαταραχές άρθρωσης λόγου, γλωσσικής έκφρασης, γλωσσικής αντίληψης, ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές σχολικών δεξιοτήτων, όπως διαταραχές ανάγνωσης, γραμματισμού λέξεων, αριθμητικών δεξιοτήτων και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός και το σύνδρομο Asperger.
Η Διημερίδα απευθύνεται σε Γονείς, Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, Συμβούλους Εκπαίδευσης, Παιδοψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και γενικότερα, σε όλους όσους αγαπούν τα παιδιά.
Η διάγνωση και η παρέμβαση προς αποκατάσταση είναι και οφείλουν να είναι πολυπαραγοντικές διαδικασίες. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση του θέματος θα γίνει με βάση την ιατρική, την παιδαγωγική – εκπαιδευτική, αλλά και την κοινωνική διάσταση.  Η είσοδος στη Διημερίδα είναι ελεύθερη.

Loading...
  • europalso

    ideascentral