Δ. Καμμένος: Λέμε όχι στον εκφοβισμό και ένα μεγάλο ναι σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2018 - 15:58 | Author: Newsroom

Δ. Καμμένος:  Πανελλήνια Ημέρα κατά της και του

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η κρίση σε τομείς όπως η οικονομία και ο πολιτισμός, η κρίση θεσμών και αξιών, έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σχολικό περιβάλλον. Σύμφωνα με στοιχεία το 33%  των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει βιώσει κάποια μορφή εκφοβισμού, 17% εξ αυτών δεν αναφέρει πουθενά το γεγονός, ενώ 20% των εφήβων έχει υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό.

H βία δεν έχει ένα πρόσωπο, μπορεί να είναι σωματική (ξυλοδαρμοί), ψυχολογική (ειρωνεία, απειλές, υβριστική συμπεριφορά, επικρίσεις, παρατσούκλια, απαξιωτική στάση, εκβιασμοί, μορφασμοί) και σεξουαλική. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έρχεται να προσθέσει μία ακόμα μορφή, αυτή του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber bullying). Αυτές οι μορφές βίας  εκδηλώνονται από συμμαθητές  ή μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, που συνήθως έχουν μια συγκεκριμένη σωματική διάπλαση και σωματότυπο που φανερώνει διάθεση για επικράτηση, άσκηση δύναμης και επιβολής, επίδειξη μαγκιάς και εκδήλωση τραμπουκισμού.

Ας σταθούμε όλοι αρωγοί στην προσπάθεια εξάλειψης του σχολικού  εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας. Να μην ξαναδούμε ποτέ δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα αυτό!

Kρίνεται απαραίτητη η γραμμή επικοινωνίας με αρμόδια κέντρα πάταξης κάθε μορφής βίας και εθελοντικούς οργανισμούς.

Λέμε όχι στον εκφοβισμό και ένα μεγάλο ναι σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Όπως είπε και ο παιδαγωγός Αλεξάντερ Νήλ:

«Καλύτερα να φτιάχνουμε ευτυχισμένους σκουπιδιάρηδες παρά νευρωτικούς σοφούς». 

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral