Αχαΐα: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε δημοτικό σχολείο – Τί είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/10/2016 - 22:12 | Author: Newsroom

Κρούσμα μηνιγγίτιδας εμφανίστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Αχαΐας…

alt

Όπως είπε στο tempo24.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μιχάλης Χανός, ο μαθητής που έχει προσβληθεί από την ασθένεια νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας σε καλή κατάσταση και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του, αλλά και την ασφάλεια των υπολοίπων μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Χανό ο σύλλογος επικοινώνησε και ενημέρωθηκε άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και γενικότερα, για το πώς οι γονείς πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. «Πρόκειται για ιογενής μηνιγγίτιδα, η οποία δεν είναι μεταδοτική και ούτε χρειάζεται να ληφθούν κάποια ιδιαίτερα μέτρα όπως η απολύμανση του σχολείου», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

alt

Όπως είπε στο tempo24.gr ο κ. Χανός ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς και μέσω της σελίδας του συλλόγου στο facebook (φωτογραφία), οι ειδικοί επιστήμονες της διεύθυνσης υγείας της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης το σχολείο και ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου Στέφανο Στεφανόπουλο. Ενώ στη Γενική Συνέλευση που είχε ο Σύλλογο το απόγευμα της ίδιας ημέρας (για άλλους λόγους – εκλογοαπολογιστική), έγινε επίσης συζήτηση – ενημέρωση των γονιών για το περιστατικό. Σύμφωνα με τον κ. Χανό, δεν υπήρχε καμία δυσλειτουργία στο σχολείο, αντιθέτως οι γονείς έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Επίσης εντός των ημερών, θα ακολουθήσει μια συνάντηση με τους γονείς, για μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από το θέμα αυτό και φυσικά να επαναληφθούν απλά τα στοιχειώδη μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά όλοι μας για τα παιδιά μας», καταλήγει ο κ. Χανός.

Loading...
  • europalso

    ideascentral