Αχαΐα: Εκαναν κατάληψη επειδή τα χρήματα για εκδρομή πήγαν στο πετρέλαιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/01/2017 - 20:07 | Author: Newsroom

Σε συμβολική κατάληψη προχώρησαν από το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του Γυμνασίου Σαγείκων.
Μάλιστα, από νωρίς το πρωί οι μαθητές βρίσκονταν προαύλιο του σχολείου και δεν άφηναν τη διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στο χώρο.

Oι μαθητές υποστηρίζουν οτι η διεύθυνση του σχολείου έδωσε το χρηματικό ποσό που είχαν αποκομοσίε για την εκδρομή του προκειμένου να βάλουν πετρέλαιο στις σχολικές αίθουσες.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Ξενοφώντας Μπαχράς εξήγησε ότι δεν υπήρχε σχετικό αίτημα από το Γυμνάσιο Σαγείκων για πετρέλαιο.:
«Εκτός του ότι υπάρχει πάντα άμεση ανταπόκριση για τις ανάγκες των σχολείων σε πετρέλαιο, ιδιαίτερα τις μέρες του χιονιά εξυπηρετούνται πάντα όλα τα αιτήματα από τα σχολεία, έχουμε δώσει εντολή ως δήμος, να δίνεται άμεσα πετρέλαιο από την εταιρία με την οποία συνεργαζόμαστε και μετά ο δήμος να πληρώνει τα τιμολόγια. Μπορώ να σας πω ότι έχουμε πολλές περιπτώσεις τέτοιες. Πολλά σχολεία που χρειάστηκαν μεγαλύτερη ποσότητα, έβαλαν πετρέλαιο και στη συνέχεια τακτοποιήσαμε ως δήμος την οφειλή», συγκεκριμένα ανέφερε.
Ωστόσο, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μπαχράς με τη διευθύντρια του σχολείου, ενημερώθηκε ότι τα χρήματα δεν είχαν μπει στον λογαριασμό του σχολείου αλλά δόθηκαν στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σαγείκων Κώστα Κολλιόπουλο.
«Από την ενημέρωση που είχα από τη διεύθυνση του σχολείου, φαίνεται ότι το ζήτημα έγκειται σε διαφωνία που έχουν τα παιδιά σχετικά με τον προορισμό της εκδρομής και δεν τίθεται θέμα χρημάτων. Τα χρήματα υπάρχουν και τα έχει ο πρόεδρος του συλλόγου. Από εκεί και πέρα εμείς, τα αιτήματα που έχουμε από το σχολείο αφορούν ανάγκες του κτιρίου και μάλιστα τα έχουμε ήδη δρομολογήσει», σημείσε ο αντιδήμαρχος.
Η διευθύντρια του Γυμνασίου Σαγείκων Ανθή Κότσαλη απαντά:
Σαφείς εξηγήσεις για το περιστατικό έδωσε και η διευθύντρια του Γυμνασίου η οποία εξήγησε πως η κατάληψη δεν πραγματοποιείται για τα χρήματα.«Η κατάληψη δεν γίνεται για τα χρήματα. Ενώ είχαμε κανονίσει μια μονοήμερη στο Πλανητάριο στην Αθήνα, οι μαθητές απαίτησαν ξαφνικά εκδρομή στην Αράχωβα. Τους εξήγησα ως όφειλα, ότι μια τέτοια εκδρομή πρέπει να έχει την έγκριση των γονέων αλλά πρέπει και να βρεθούν και συνοδοί. Η διαδικασία απαιτεί υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων, πρακτικό το οποίο πρέπει να πάει στην Περιφέρεια και να εγκριθεί», τονίζει η κ. Κότσαλη και συνεχίζει:
«Οι μαθητές όμως δυσφόρησαν γιατί είδαν ότι ήμουν αρνητική ως προς αυτόν τον προορισμό και ζήτησαν τα χρήματα της εκδρομής τα οποία μου είχαν δώσει να τα κρατώ, από τη γιορτή που είχαν κάνει και τα ημερολόγια που είχαν δώσει. Εγώ τους εξήγησα ότι τα είχα δώσει γιατί δεν είχαν πάρει την τελευταία δόση του 2016 για το πετρέλαιο και ότι θα τους επέστρεφα άμεσα. Όμως, φαίνεται ότι δεν ήθελαν να περιμένουν και βρήκαν αφορμή να κάνουν την κατάληψη. Από εκεί και πέρα, εγώ έδωσα σήμερα τα χρήματα στον πρόεδρο του συλλόγου γονέων Κώστα Κολλιόπουλο. Και λυπάμαι πολύ, ειλικρινά που πήραν τέτοια τροπή τα πράγματα χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος», καταλήγει η κ. Κότσαλη.


iefimerida.gr ht

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral