Ασυνεπές το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/06/2016 - 11:39 | Author: Newsroom

Την κατ΄ εξακολούθηση ασυνεπή στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ αναδεικνύει ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής, αφού αναφέρει ως ενδεικτικά αυτής της ασυνέπειας του Υπουργείου τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ για το χειμερινό εξάμηνο 2015 και την καθυστερημένη έναρξη της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων εργασίας τους, ρωτά τον Υπουργό Παιδείας:

  • Για ποιο λόγο δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα και πότε πρόκειται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ για το χειμερινό εξάμηνο 2015,

· Σε τι οφείλεται η καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ.

Θέμα: Ασυνεπές το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2016

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να τηρεί ασυνεπή στάση απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Κίνηση Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ στην από 9-06-2016 ανακοίνωσή της, βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα από την 1-1-2016 η καταβολή των δεδουλευμένων τους για το χειμερινό εξάμηνο 2015, ενώ στις 30-06-16 λήγει και το εαρινό εξάμηνο 2016, του οποίου η οφειλή έρχεται να πιστωθεί προσθετικά. Η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ φαίνεται ότι αποτελεί πάγια πλέον πρακτική του Υπουργείου Παιδείας, καθώς είναι η τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο που θέτουμε το σχετικό ζήτημα υπόψη του.

Έτσι, στις 13 Αυγούστου 2015 καταθέσαμε την υπ΄ αρ. πρωτ. 4477 ερώτησή μας με θέμα «Απλήρωτοι οι εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ», καθώς και στις 3 Νοεμβρίου 2015 την υπ΄ αρ. πρωτ. 777 ερώτησή μας με θέμα «Παραμένουν απλήρωτοι οι εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ».

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας επιδεικνύει γενικότερη ασυνέπεια στα ζητήματα της απασχόλησης των εκπαιδευτών των Δημόσιων ΙΕΚ, καθώς η υπογραφή των συμβάσεων εργασίας τους μόλις άρχισε, ενώ οι εκπαιδευτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους από τον Μάρτιο.

Είναι επιτακτική η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών των Δημόσιων ΙΕΚ, ώστε αυτοί να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικονομικές υποχρεώσεις τους. Γενικότερα, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να τηρεί συνεπή στάση απέναντί τους.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Γιατί δεν έχουν καταβληθεί στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ τα δεδουλευμένα τους για το χειμερινό εξάμηνο 2015; Πότε πρόκειται να καταβληθούν;

2) Για ποιο λόγο το Υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε τόσο την έναρξη της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτών των Δημόσιων ΙΕΚ;

Ο ερωτών Βουλευτής Θεόδωρος Π. Φορτσάκης Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Loading...
  • europalso

    ideascentral