Ασφαλείς διαδρομές σε τέσσερα Γυμνάσια του Βόλου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/08/2018 - 18:26 | Author: Newsroom

Οι παρεμβάσεις θα αφορούν μεταξύ άλλων στη βελτίωση των πεζοδρομίων, των πεζοδρόμων, των διαβάσεων και των διασταυρώσεων, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση όλων των μαθητών και βέβαια των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ, Εφημερίδα «Η Θεσσαλία»

 

Ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα καταθέτουν απόψεις και προτάσεις για τη διαμόρφωση ασφαλών διαδρομών των παιδιών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα, θα παραλάβουν μόλις ανοίξουν τα σχολεία, οι γονείς από τέσσερα Γυμνάσια του Βόλου.

 

Στόχος είναι να μπορούν οι μαθητές να μετακινούνται με ασφάλεια από το σπίτι τους στο σχολείο. Μια διαδρομή που κρύβει συνήθως διάφορα εμπόδια, όπως άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια, διέλευση από επικίνδυνες διασταυρώσεις δρόμων, ύπαρξη μικρών και στενών πεζοδρομίων, ώστε να αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα των οδών.

 

 

 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πέρυσι με σκοπό τη διαμόρφωση δικτύων για τις ασφαλείς διαδρομές έχοντας την συνεργασία του ΤΕΕ και την ενεργοποίηση και εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων.

 

«Λόγω διαφόρων έκτακτων καταστάσεων το όλο εγχείρημα πήγε λίγο πιο πίσω. Ωστόσο είμαστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε την υλοποίησή του» τόνισε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης και συμπλήρωσε πως «έχουμε ήδη έτοιμο ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα μοιραστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στους γονείς μαθητών τεσσάρων Γυμνασίων που επιλέχθηκαν για την εφαρμογή του προγράμματος με τις ασφαλείς διαδρομές. Μέσα από τις απαντήσεις οι γονείς θα προτείνουν παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σε δρόμους, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών τους. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των ερωτηματολογίων από το ΤΕΕ Μαγνησίας και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και θα δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο ασφαλών διαδρομών για το κάθε Γυμνάσιο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια οι προτάσεις θα κατατεθούν στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες για να γίνει η υλοποίηση των παρεμβάσεων».

 

Οι παρεμβάσεις θα αφορούν μεταξύ άλλων στη βελτίωση των πεζοδρομίων, των πεζοδρόμων, των διαβάσεων και των διασταυρώσεων, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση όλων των μαθητών και βέβαια των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δίνει μεγάλη έμφαση στην υλοποίηση των συγκεκριμένων διαδρομών που θα δώσουν μια νέα προοπτική στην ασφάλεια των μαθητών.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral