Αποστάσεις Γαβρόγλου από πρόταση Λιάκου για το νέο εισαγωγικό σύστημα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/10/2016 - 16:05 | Author: Newsroom

O πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, βουλεττής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου πήρε σαφείς αποστάσεις από την πρόταση Επιτροπής Διαλόγου (υπό την προεδρεία του Αντώνη Λιάκου) που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα.

«Το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε μια σύγχυση ως προς το σχεδιαζόμενο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ειλημμένη απόφαση και στόχος των προσεχών συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων είναι, αξιοποιώντας τα πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία μαζί με τις γνώμες ειδικών εμπειρογνωμόνων, να προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που ελπίζουμε να διαμορφωθεί συναινετικά με όλα τα κόμματα».

Με τη δήλωση αυτή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, βουλεττής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου πήρε σαφείς αποστάσεις από την πρόταση Επιτροπής Διαλόγου (υπό την προεδρεία του Αντώνη Λιάκου) που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα. Ανάλογη θέση με τον κ. Γαβρόγλου διατυπώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, που μίλησαν στην «Κ».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όπως είχε πει και στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή στις 28 Σεπτεμβρίου, έστειλε επιστολή στον κ. Γαβρόγλου, ζητώντας του να κάνει στις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων ρυθμίσεων σχετικά με την αναβάθμιση του Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

kathimerini.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral