Απλήρωτοι και πάλι οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/04/2018 - 16:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ερώτηση  για  την, για  ακόμα  μια  φορά, ασυνεπή  στάση  του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτές των (),  αφού  οι  8.500  περίπου   εκπαιδευτές   παραμένουν   απλήρωτοι   και   για  το  φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ούτε η υπογραφή των συμβάσεων εργασίας για το τρέχον εξάμηνο διδασκαλίας 2018Α, κατέθεσε στη Βουλή ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Παιδείας για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο Διδασκαλίας 2017Β, πότε πρόκειται να καταβληθεί η αμοιβή των εκπαιδευτών, καθώς και για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη υπογραφεί οι συμβάσεις των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ για το Διδακτικό Εξάμηνο 2018Α.

 

Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ερώτηση  προς

τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

 

 

Θέμα: Απλήρωτοι και πάλι οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ

 

 

Το Υπουργείο Παιδείας, κατά τη συνήθη πρακτική του, είναι ασυνεπές απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ, μη τηρώντας τις υποχρεώσεις του.

 

Αν και τα Δημόσια ΙΕΚ διανύουν την 7η εβδομάδα διδασκαλίας του Εαρινού Εξαμήνου 2018Α, οι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι για το προηγούμενο εξάμηνο διδασκαλίας (Φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β), το οποίο έχει ολοκληρωθεί ήδη από τις 16-2-2018.

 

Οι περίπου 8.500 ωρομίσθιοι καθηγητές των ΙΕΚ βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η επαναλαμβανόμενη ασυνέπεια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, εκτός από το να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, τους καθιστά ανίκανους να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

 

Η ίδια καθυστέρηση πληρωμής των εκπαιδευτών προμηνύεται, δυστυχώς, και για το τρέχον εξάμηνο διδασκαλίας, αφού οι συμβάσεις των εκπαιδευτών δεν έχουν ακόμη φτάσει στα ΙΕΚ προς υπογραφή.

 

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

 

  • Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο Διδασκαλίας 2017Β, των οποίων τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν από τις 16-2-2018; Πότε πρόκειται να καταβληθεί η αμοιβή των εκπαιδευτών;
  • Για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη υπογραφεί οι συμβάσεις των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ, αν και τα Δημόσια ΙΕΚ βρίσκονται ήδη στην 7η εβδομάδα διδασκαλίας του Διδακτικού Εξαμήνου 2018Α; Πότε πρόκειται να τεθούν προς υπογραφή οι συμβάσεις των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το τρέχον εξάμηνο;

                                       Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης

        Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Loading...
  • europalso

    ideascentral