Αντιδράσεις για τον όγκο της διδακτέας ύλης και στη Βουλή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2014 - 10:07 | Author: Newsroom

Η μείωση της ύλης φαίνεται ότι απασχολεί πολλούς εκπαιδευτικούς καθώς ένα από τα αιτήματα που του υπέβαλαν οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων, το οποίο επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας, ήταν η μείωση της διδακτέας ύλης αλλά και της ύλης της τράπεζας θεμάτων για τα εσπερινά σχολεία.

Το θέμα του όγκου της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις έθεσε μεταξύ των άλλων στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης ο οποίος και δήλωσε τα εξής:

Σύμφωνα με όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν ασχοληθεί, ιδιαίτερα τους μαθηματικούς και τους φιλόλογους, η ύλη την οποία έχετε βάλει για εξεταστέα, κύριε Υπουργέ, είναι πάρα-πάρα πολλή. Δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί. Σας είχαμε θέσει και από τότε, ότι ένα από τα προβλήματα και με την τράπεζα των θεμάτων είναι η αντιστοιχία εξεταστέας και διδαχθείσης ύλης. Πληθώρα ύλης, ελλείψεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να μην ταυτίζεται η διδακτέα με την εξεταστέα ύλη. Αποτέλεσμα; Η αύξηση του αριθμού των μαθητών που πηγαίνουν σε φροντιστήριο –από την Α΄ ακόμα λυκείου- και οι γονείς να βάζουν το χέρι τους σε μια άδεια τσέπη.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral