Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου για καταλήψεις: Ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον Φασισμό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2018 - 09:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε την εθνική αφύπνιση των για το ζήτημα της Μακεδονίας.

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου

Οι μαθητές πάρα πολλών σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται, καταγγέλλοντας τη συνθήκη των Πρεσπών, που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Τρομοκρατημένοι κάποιοι και εγκλωβισμένοι σε στείρες αντεθνικές ιδεοληψίες, αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα. Άλλωστε, ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα.

Επειδή το ποτάμι της οργής ολοένα και φουντώνει, ενεργοποιούνται μηχανισμοί καταστολής των μαθητικών αντιδράσεων με αποβολές μαθητών που είχαν το «θράσος», να τραγουδήσουν το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…», εκβιασμούς και απειλές, αλλά και τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων. Η εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε Έλληνα. Η ποινικοποίηση και η ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων είναι καταδικαστέα.

 

Η πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού δεν χαρίζεται σε καμία πολιτική παράταξη. Οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για το μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, υπακούοντας στα κελεύσματα του Ρήγα Φεραίου: «Καιρός είν’ της Πατρίδος ν’ ακούστε τη λαλιά». Και, όποιος αντέχει, ας ακούσει…
Ο πατριωτισμός, δεν έχει καμία σχέση με τον Φασισμό!!!

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral