Αναβλήθηκαν οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/06/2018 - 20:59 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΤΟΥ

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4485/2017, άρθρο 15, παρ. 8), ότι η εκλογική διαδικασία με κάλπη κρίνεται άγονη, λόγω μη δυνατότητας ελεύθερης προσέλευσης των εκλεκτόρων της Α’ Ομάδας (μέλη ΔΕΠ) στα δύο εκλογικά τμήματα (1ο εκλογικό τμήμα Α’ ομάδας εκλεκτόρων και 2ο εκλογικό τμήμα Α’ ομάδας εκλεκτόρων, στην Αίθουσα Λόγου & Τέχνης) εξαιτίας κινητοποίησης φοιτητών.

Παρά το γεγονός ότι στα δύο εκλογικά τμήματα της Β’ Ομάδας εκλεκτόρων η διαδικασία ξεκίνησε και εξελισσόταν ομαλά, αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή η διακοπή της όλης διαδικασίας, ο χαρακτηρισμός της ως άγονη και η καταστροφή χωρίς καταμέτρηση των φακέλων-ψηφοδελτίων που χρησιμοποιήθηκαν και βρέθηκαν εντός των καλπών, των καταλόγων ψηφισάντων, καθώς και των σχετικών απορριμμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4485/2017, άρθρο 15, παρ. 8), η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, θα διεξάγει τις εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψήφου, το αργότερο μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά (7) εργάσιμων ημερών από την επομένη της άγονης εκλογικής διαδικασίας.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των Πρυτανικών Εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής
Απόστολος Αυγερόπουλος

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral