Ανάθεση μαθημάτων εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ01.04-ψυκτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/07/2018 - 14:18 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Κύριε υφυπουργέ, Επανερχόμαστε δυστυχώς για μια ακόμη φορά για το θέμα των αναθέσεων εργαστηριακών στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ01.04 – ψυκτικών εγκαταστάσεων.

ΠΕΤΕΕΜ

Παρακολουθούμε μια εμμονή από την μεριά του ΙΕΠ και των ειδικών του υπουργείου, όσον αφορά την ειδικότητα των ψυκτικών εγκαταστάσεων να αντιμετωπίζονται στις αναθέσεις των μαθημάτων των ημερησίων και εσπερινών (νέο πρόγραμμα) ΕΠΑΛ ότι δεν ανήκουν ως ειδικότητα στον μηχανολογικού τομέα, αλλά σαν κάτι άλλο!

Πρέπει να γνωρίζεται ότι σε ορισμένα ΕΠΑΛ ο μηχανολογικός τομέας έχει μόνο την ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» και εκεί που υπηρετεί μόνο ΤΕ01.04, υποχρεωτικά θα διδάξουν το εργαστηριακό μάθημα «Τεχνολογία μηχανολογικών κατασκευών-Εφαρμογές» της Β’ τάξης του κοινού μηχανολογικού τομέα της ειδικότητάς του το οποίο τους αφαιρέθηκε από β’ ανάθεση που το είχαν πριν.

Το πρόβλημα ξεκινά και από την μη ένταξή τους στην κατηγορία ΤΕ02 και στη συνέχεια με τις αναθέσεις για το νέο διδακτικό έτος 2018-2019, που αποκλείονται αδικαιολόγητα από το εργαστηριακό μάθημα «τεχνολογίας κατεργασιών» του τομέα της Β΄ τάξης ΕΠΑΛ (ημερησίων & εσπερινών) ενώ στις προηγούμενες αναθέσεις Αριθ. 94590/Δ2 ΦΕΚ 1671/10-6-2016 συμμετείχαν με 2η ανάθεση.

Ζητάμε να δοθεί τουλάχιστο σε ανάθεση το εργαστήριο «Τεχνολογία μηχανολογικών κατασκευών-Εφαρμογές» της Β’ τάξης τομέα ΕΠΑΛ και στους εκπαιδευτικούς ΤΕ01.04 ειδικότητα ψυκτικών.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral