Αναπληρωτές: Κλιμακώνουμε τον αγώνα για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/03/2018 - 22:43 | Author: Newsroom

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας επάξια τον άγριο κατήφορο της καταστολής, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας αυτή τη φορά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.

{ad]

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 1:00 μ.μ. – Υπουργείο Παιδείας
Στάση εργασίας του Συλλόγου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 1:00 μ.μ. – Υπουργείο Παιδείας
Απεργιακή ημέρα δράσης (3ωρη από τη ΔΟΕ + 3ωρη από τον Σύλλογο)

Στις 21/3 η κυβέρνηση χτύπησε τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την ακύρωση πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.
Στις 2/3 με ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα, με βίαιο τρόπο, έριξαν χημικά στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν δυναμικά έξω από το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούσαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μόνιμη και σταθερή εργασία, καμιά απόλυση συμβασιούχου αναπληρωτή. Η επίθεση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν δυο συνάδελφοι μας αναπληρωτές στο νοσοκομείο.
Είναι η ίδια η κυβέρνηση που ακολουθώντας τις πολιτικές των τελευταίων ετών κάθε Ιούνη απολύει 25 χιλιάδες συναδέλφους μας, οδηγώντας τους στη μόνιμη περιπλάνηση και την ομηρία δείχνοντας έτσι πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά της εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.
Αυτή η αναίτια επίθεση πήρε δυναμική απάντηση από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, που έχοντας ταξιδέψει από όλη την Ελλάδα κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Παιδείας και βροντοφώναξαν: «η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει»
Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν.
Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία πιο αποφασιστικά με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα!
Στα πλαίσια αυτά το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:
• στηρίζει τους αναπληρωτές και καλεί όλους τους συναδέλφους του συλλόγου μας να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Μαρτίου και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας. Για το σκοπό αυτό το ΔΣ του Συλλόγου Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) για όσους συνάδελφους τη χρειάζονται ώστε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας.
• Προετοιμάζει και συμμετέχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 16/3
για το οποίο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κύρηξε 3ωρη στάση και το ΔΣ του Συλλόγου μας επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος για όσους συνάδελφους τη χρειάζονται
(η παρούσα αποτελεί ειδοποίηση και προς τις Δ/νσεις Π. Ε Ανατολικής Αττικής και Δ Αθήνας).

Loading...
  • europalso

    ideascentral