Αναπληρωτές και βιβλία από την πρώτη μέρα στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/06/2016 - 18:00 | Author: Newsroom

«Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα» λόγω κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο υπογραμμίζοντας ότι οι 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία από την πρώτη μέρα, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα βιβλία.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Δελή, ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι το πρόβλημα με τα κενά εκπαιδευτικών δεν μπορεί να λυθεί μόνο με τους αναπληρωτές προαναγγέλλοντας αλλαγές στο σύστημα των αποσπάσεων.
avgi.gr
Ο Ν. Φίλης σημείωσε ότι υπάρχουν τεράστια πλεονάσματα εκπαιδευτικών σε κάποιες περιοχές και τεράστια ελλείμματα σε άλλες κάνοντας λόγο για έναν «ανορθολογισμό» που «υπακούει στην επιβίωση πελατειακών σχέσεων στην εκπαίδευση». Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «δεν θα συμπράξουμε στην βιομηχανία αποσπάσεων, είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος» συμπληρώνοντας ότι πολλές από τις αποσπάσεις αυτές των εκπαιδευτικών είναι εκτός σχολείου. Παράλληλα, επέκρινε την τακτική «γυμνασιοποίησης» του Δημοτικού που είχε ακολουθήσει η πρώην υπουργός Παιδείας, Αν. Διαμαντοπούλου, η οποία για πελατειακές σχέσεις έβαλε ειδικότητες στα δημοτικά σχολεία.

Ο Ν. Φίλης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε τις σημερινές δύσκολες συνθήκες κι ότι έβαλε φρένο στην «κατακρήμνιση» των πόρων για την Παιδεία που προβλεπόταν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει του μαθητές ως πελάτες όπως θέλει ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, κι επανέλαβε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για 20,000 διορισμούς εκπαιδευτικών σε βάθος τετραετίας.

Το αναβαθμισμένο ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα παρά τα ψέματα

Ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ακόμη ότι από τον Σεπτέμβρη το αναβαθμισμένο ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα, «σε αντίθεση με τα ψέματα που ακούστηκαν πριν δύο μέρες», ψέματα που, όπως σημείωσε, είχαν ως στόχο να στρέψουν τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ειδικής αγωγής παρατηρώντας ότι προσλήφθηκαν συμβασιούχοι την κάλυψη των κενών, ενώ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις σε τμήματα ένταξης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral