Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο Υπ Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/11/2015 - 14:09 | Author: Newsroom

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε ο υπουργός Παιδείας

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις επιθέσεις προς τον υπουργό Παιδείας, οι οποίες, όπως επισημαίνει, δεν προέρχονται μόνο από τη ΝΔ αλλά και από βουλευτές και στελέχη άλλων κομμάτων και που εξελίχτηκαν, όπως τονίζει, και σε πράξεις βίας κατά του κ. Κουμουτσάκου από ακροδεξιά στοιχειά, και εκφράζει τη συμπαράσταση της στον Νίκο Φίλη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε ο Υπουργός Παιδείας, η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Οι προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, αναφερόμενος σε παλιό άρθρο του, σχετικά με τη διάκριση μεταξύ «αιματηρής εθνοκάθαρσης» και «γενοκτονίας» των Ποντίων ξεσήκωσε έναν ορυμαγδό εθνικιστικών δηλώσεων, στο πλαίσιο μιας μικροπολιτικής προσπάθειας πατριδοκαπηλίας. Οι επιθέσεις στον Υπουργό Παιδείας δεν προέρχονται μόνο από τη ΝΔ, αλλά και από βουλευτές και στελέχη άλλων κομμάτων .

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις, που εξελίχτηκαν και σε πράξεις βίας κατά του βουλευτή του Κοινοβουλίου κ. Κουμουτσάκου από ακροδεξιά στοιχεία και εκφράζει τη συμπαράστασή της στο Νίκο Φίλη».

Loading...
  • europalso

    ideascentral