ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/10/2016 - 09:56 | Author: Newsroom

Χαλκίδα 19/8/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Στα χρόνια των μεγάλων ανατροπών στην εκπαίδευση και τη ζωή μας, είναι απαραίτητη η ανάδειξη των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση, μέσα από επιστημονικήτεκμηρίωση και εποικοδομητικό διάλογο, ώστε να προκύψουνπροτάσεις που θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο παρεμβάσεων και διεκδικήσεων από τη βάση της εκπαίδευσης, που είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται τόσο από αυτά που μας συμβαίνουν, όσο από το πώς αντιδρούμε σ΄ αυτά. Οι εκπαιδευτικοί αποτελώντας το θεμελιώδες, μάχιμο και ζωντανό κομμάτι της εκπαίδευσης, μπορούν και πρέπει να είναι πρωταγωνιστές στην διεκδίκηση της ποιότητας σ΄ αυτήν.
Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Οι εκπαιδευτικοί στα χρόνια της κρίσης: στρες, κούραση, ικανοποίηση από το χώρο εργασίας τους». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα στις 11και 12 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «ΛΟΥΣΥ»
Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες καλούνται να αναδείξουν αυτές τις πτυχές μέσα από την οπτική του γνωστικού τους αντικειμένου, των εμπειριών τους και της ερευνητικής δράσης τους.
Υποβολή εισηγήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στο Συνέδριο με μία ή περισσότερες προφορικές
ερευνητικές ανακοινώσεις, θα πρέπει να αποστείλουν την περίληψη της εισήγησής τους (μέχρι 500 λέξεις) έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση sylchalk@gmail.com προκειμένου να αποσταλούν προς κρίση στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου. Στο κείμενο θα πρέπει να εμπεριέχεται ο τίτλος (και ο υπότιτλος, εάν υπάρχει ) της εισήγησης, το όνομα ή τα ονόματα των συγγραφέων και η ιδιότητά τους. Η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι TimesNewRoman12 και το διάστιχο 1,5.
Σε όλες τις συνεδρίες ο μέγιστος χρόνος προφορικής ανακοίνωσης είναι 20 λεπτά. Μετά το πέρας των ανακοινώσεων θα μπορούν να διατυπώνονται ερωτήσεις και μικρές τοποθετήσεις, που θα συμβάλλουν στον κριτικό αναστοχασμό και στη διερεύνηση της προβληματικής που κατατέθηκε στη διάρκεια της συνεδρίας.
Παράλληλα, στο συνέδριο θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της εμπειρικής έρευνας που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας το περασμένο σχολικό έτος.
Στους εισηγητές και σε όσους παρακολουθήσουν το συνέδριο θα δοθούν βεβαιώσεις.
Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό έντυπο που επισυνάπτουμε, στέλνοντάς το με φαξ στο 2221021548 ή με mailστη διεύθυνση sylchalk@gmail.com
Ειδικό έντυπο
Η Επιστημονική επιτροπή
Νικολάου Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. (Πρόεδρος)
Εμβαλωτής Αναστάσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Κακανά Δόμνα – Μίκα, Καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής καιΕκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Πετρογιάννης Κωνσταντίνος, Καθηγητής της ΣχολήςΑνθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Τάνταρος Σπύρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Η Οργανωτική Επιτροπή – το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας
Κορωναίου Βέτα(Πρόεδρος – 6974341868 )
Γιαννούχος Λάμπρος ( Αντιπρόεδρος 6972725490 )
Βαρβάρου Έφη ( Γραμματέας 6981005877 )
Κατσαρή Γεωργία ( Ταμίας 6944770517 )
Κολιοβέτα Ντίνα ( μέλος 6972031179 )
Καραμπάς Ηλίας ( μέλος 6974351684 )
Γαλανού Άννα ( μέλος 6978176622 )
Loading...
  • europalso

    ideascentral