Αναγνώριση προϋπηρεσίας τεχνικών ειδικοτήτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/07/2014 - 18:46 | Author: Newsroom

Ερώτηση για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ τεχνικών ειδικοτήτων από το υπουργείο Παιδείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων εργάζονται στις σχολές του ΟΑΕΔ και οργανικά υπάγονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όμως, το υπουργείο Παιδείας δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους και έχει αναγνωρίσει μόνο την προϋπηρεσία των καθηγητών γενικής παιδείας του ΟΑΕΔ, δηλαδή θεολόγων, γυμναστών, φυσικών, φιλολόγων, ξένων γλωσσών κ.α., εξαιρώντας τους καθηγητές των τεχνικών ειδικοτήτων.

Στο κείμενο της ερώτησης τονίζεται ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάνθηκαν και γνωμοδότησαν θετικά στις αναφορές των εκπαιδευτικών που διαμαρτυρήθηκαν για την άρνηση του υπ. Παιδείας να τους συμπεριλάβει στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών των ειδικοτήτων τους λόγω του ότι η προϋπηρεσία αυτών, η οποία αποτελεί κριτήριο ένταξης στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, έχει αποκτηθεί σε ΤΕΕ του ΟΑΕΔ. Μάλιστα στην πρόταση του Συνήγορου του Πολίτη τονίζεται ότι « οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε ΤΕΕ ΟΑΕΔ δεν διαφοροποιούνται ως προς την ουσία από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΕΠΘ και συγκεκριμένα στα ΤΕΕ του ΥΠΕΠΘ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι η εφαρμογή του νόμου Ν. 4186 “Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις” σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) από τον ΟΑΕΔ θα έχει αντιφατικό χαρακτήρα αφού η προϋπηρεσία θα αναγνωρίζεται για τις ειδικότητες της γενικής παιδείας των εκπαιδευτικών που θα εργαστούν στις ΣΕΚ του ΟΑΕΔ από τον Σεπτέμβριο ενώ δεν θα αναγνωρίζεται στις άλλες ειδικότητες, παρόλο που όλες θα υποστηρίζουν το ίδιο πρόγραμμα σπουδών».

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προβεί στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ και στην ένταξή τους στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral