Αμιγή τμήματα στα νηπιαγωγεία και εναλλαγή στη βάρδια των νηπιαγωγών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2017 - 14:29 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ – Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω επαναδιατυπώνει την περσινή του απόφαση που αφορά το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο και τις θέσεις των σε αυτό.

Οι θέσεις των νηπιαγωγών σε κάθε σχολική μονάδα είναι ενιαίες, ισότιμες και ισάξιες ως προς το παιδαγωγικό τους έργο. Με την κατάργηση της εναλλαγής του ωραρίου και της συνέχειας του προγράμματος στα ολοήμερα τμήματα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, η αρχή αυτή δέχεται σοβαρό πλήγμα καθώς η ισοτιμία τίθεται υπό αίρεση . Επίσης το απογευματινό προαιρετικό πρόγραμμα κινδυνεύει να μετατραπεί σε δομή φύλαξης. Το Δ.Σ του συλλόγου καλεί τους /τις νηπιαγωγούς Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να προχωρήσουν σε δημιουργία αμιγών τμημάτων κλασικού και ολοήμερου προγράμματος με βάση την επιλογή των γονέων. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να αναθέσουν το ολοήμερο τμήμα με εναλλαγή στο ωράριο της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας στους εκπαιδευτικούς του ολοήμερου τμήματος και τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη. Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε την προηγούμενη χρονιά χωρίς να υπάρξουν προβλήματα οποιουδήποτε είδους, αντίθετα άφησε παρακαταθήκη να συνεχιστεί και φέτος.

Καλεί το Δ.Σ της ΔΟΕ να υλοποιήσει με απόφαση την αποδεκτή από την πλειοψηφία των συνέδρων της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου που διατυπώθηκε με τον παρακάτω τρόπο Καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους Συλλόγους διδασκόντων των Νηπιαγωγείων να προχωρήσουν στη συγκρότηση τμημάτων αμιγούς χαρακτήρα (αμιγώς κλασσικού, αμιγώς ολοήμερου προγράμματος) σύμφωνα με τις αιτήσεις των γονέων και την εναλλαγή της βάρδιας των Νηπιαγωγών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα στο πλαίσιο της ίδιας σχολικής χρονιάς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΪΝΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral