Άμεση στελέχωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σητείας με ΕΒΠ και ΕΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/09/2016 - 17:46 | Author: Newsroom

Σύλλογος Εκπ/κων : «Άμεση στελέχωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σητείας»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σητείας «ο Μύσων» εκφράζει τη συμπαράστασή του στην απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σητείας να μην λειτουργήσει κανονικά έως ότου στελεχωθεί τουλάχιστον από Ε.Β.Π.

Οι δάσκαλοι του σχολείου πήραν αυτή την απόφαση προκειμένου να προασπιστούν τα δικαιώματά τους, να εξασκούν τις υποχρεώσεις που ορίζει το καθηκοντολόγιο των εκπαιδευτικών, αρνούμενοι να κάνουν τη δουλειά του Ε.Β.Π.

Επίσης, στηρίζουμε τη σύσταση οργανικής θέσης του Ε.Β.Π. και ΕΕΠ, καθώς και άλλων ειδικοτήτων, προκειμένου οι μαθητές να λαμβάνουν την εκπαίδευση και τη φροντίδα που δικαιούνται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι κτιριακές υποδομές είναι επιεικώς απαράδεκτες σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής της Σητείας και η στελέχωση του Ειδικού Σχολείου ανύπαρκτη, αφού δεν έχουν ιδρυθεί οργανικές θέσεις Βοηθητικού και Επιστημονικού Προσωπικού. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει πολύ εξαιτίας των μηδενικών διορισμών, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια το Ειδικό Σχολείο να ξεκινά με σοβαρές ελλείψεις σε δασκάλους και σε βοηθητικό προσωπικό.

Ζητούμε:

Στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής με μόνιμο προσωπικό.

Άμεση πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού για τη στελέχωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σητείας.

Ίδρυση οργανικών θέσεων Ε.Β.Π. και Ε.Ε.Π. στο ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σητείας.

Ίδρυση σχολικού συγκροτήματος εντός σχεδίου πόλεως Σητείας στις οποίες θα στεγάζονται Ειδικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό, ΕΕΕΕΚ.

Καλούμε τους γονείς και την τοπική κοινωνία να συστρατευτεί με το Σύλλογο μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος Σαντιμπαντάκη Ελένη

Loading...
  • europalso

    ideascentral