Άμεση πληρωμή υπερωριών και δεδουλευμένων αναπληρωτών ΠΔΕ και ΕΣΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2015 - 14:00 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με το έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ: 177546/Ε2 με ημερομηνία 5/11/2015, που υπογράφει η προϊσταμένη της Γεν. Διεύθυνσης Ε. Καρδαμίτση, ενημερώνονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τις υπερωρίες των συναδέλφων μας αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί μέσω προγράμματος ΠΔΕ.

Έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας ότι οι συνάδελφοί μας αυτοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες (ειδικά στα ολιγοθέσια σχολεία) όπου δεν δύναται να ασκήσει κανένας άλλος τα συγκεκριμένα καθήκοντα; Σε ένα π.χ. μονοθέσιο ή διθέσιο σχολείο ο συνάδελφος εκτός από το γεγονός ότι κάνει 25 ώρες υποχρεωτικό ωράριο αναγκάζεται (σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα) να διδάσκει 30 ώρες την εβδομάδα τις οποίες (5 ώρες) το υπουργείο αρνείται να τις πληρώσει ενώ οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού τις πληρώνονται κανονικά. Μήπως αυτό εννοούσε ο υπουργός παιδείας περί εθελοντικής εργασίας; Μήπως προσπαθούν να διαμορφώσουν εργασιακές συνθήκες διαφορετικών “ταχυτήτων” σε εκπαιδευτικούς που κάνουν την ίδια εργασία;

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές του υπουργείου παιδείας, καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να πράξουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι υπερωρίες των συναδέλφων μας να καταβάλλονται κανονικά, διαφορετικά ζητάμε από τη ΔΟΕ να συντονίσει τις όποιες νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες απαιτούνται για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας

……………………………………………………………………

Μετά από 1,5 περίπου μήνα εργασίας οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές που πληρώνονται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ παραμένουν απλήρωτοι. Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων την έγκαιρη και άμεση πληρωμή των αναπληρωτών συναδέλφων μας για το σχολικό έτος 2015-2016. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες των τελευταίων ετών και τα καθημερινά έξοδα που έχουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές, καθώς η πλειονότητα αυτών των συναδέλφων εργάζονται μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους (στις περισσότερες περιπτώσεις επιβιώνουν με δανεικά).

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να πράξουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου άμεσα να καταβληθούν οι μισθοί των συναδέλφων μας. Παράλληλα ζητάμε από το ΔΣ της ΔΟΕ να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να πιέσει και να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

anenek.eu

Loading...
  • europalso

    ideascentral