Άμεση ανάγκη η επιδότηση ενοικίου και σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς των Κυκλάδων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/08/2017 - 18:37 | Author: Newsroom

Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων – Οι σκληρές και άγριες συνθήκες που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών στην ελληνική κοινωνία επιδείνωσαν δραστικά τη ζωή και την εργασία χιλιάδων εκπαιδευτικών ανά την ελληνική επικράτεια και ακόμα περισσότερο αυτών που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές.

Οι συνάδελφοί μας, μόνιμοι και αναπληρωτές, που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια στα νησιά των Κυκλάδων με μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος, πολλοί από αυτούς μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, βίωσαν με το παραπάνω όλες τις επιπτώσεις των μνημονιακών και αντιλαϊκών μέτρων.

Μετά από πολλούς αγώνες και διεκδικήσεις των σωματείων μας σ αυτήν την κατεύθυνση, με σκοπό τη θέσπιση μέτρων που θα ανακουφίζουν οικονομικά τους συναδέλφους των νησιωτικών περιοχων, ψηφίστηκε φέτος το καλοκαίρι νόμος που προβλέπει την επιδότηση ενοικίου και σίτισης για τους εκπαιδευτικούς που ζουν και εργάζονται σε νησιά. Ωστόσο ο συγκεκριμένος νόμος εξαιρεί ,από τη δυνατότητα λήψης επιδότησης τους εκπαιδευτικούς που ζουν και εργάζονται σε νησιά με μόνιμο πληθυσμό άνω των 18.000 κατοίκων, όπως είναι η Σύρος και η Νάξος, γεγονός που συνιστά αδικία για τους συναδέλφους μας , μόνιμους και αναπληρωτές, που εργάζονται εκεί.

Ως εκ τούτου απαιτούμε:

Να συνεδριάσουν άμεσα και έγκαιρα τα Δημοτικά Συμβούλια των νησιωτικών δήμων και να εγκρίνουν τις αντίστοιχες σε κάθε περίπτωση επιδοτήσεις για τους συναδέλφους.

Η επιδότηση ενοικίου και σίτισης να ισχύσει για όλους τους εκπαιδευτικούς που ζουν και εργάζονται σε όλες τις νησιωτικές περιοχές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Παπαδημητρίου

Δημήτρης                                           Παπαδημητρίου

Τάκης

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral