"Αλήθειες για τα ψέματα του Υπουργού Παιδείας"…Ανοικτή Επιστολή αναπληρωτή εκπαιδευτικού Ε.Α.Ε.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/09/2016 - 17:17 | Author: Newsroom

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αλήθειες για τα ψέματα του Υπουργού Παιδείας

·ΨΕΜΑ 1: «Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν την Δευτέρα.»
·ΑΛΗΘΕΙΑ 1: Τα σχολεία έχουν ξαναλειτουργήσει από την πρώτη μέρα του αγιασμού. Σχολεία όμως δεν είναι μόνο τα Δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης! Μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλές χιλιάδες Γενικής και Ειδικής αγωγής στα Δημοτικά σχολεία αλλά μόλις κάποιες εκατοντάδες προσλήψεις στη γενική αγωγή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μόλις 100 αναπληρωτές Καθηγητών Καλλιτεχνικών (ΠΕ08.50) και Γυμναστών (ΠΕ11.01) στην Ειδική αγωγή!!!
·ΨΕΜΑ 2: «Έχει ληφθεί πρόνοια, έχουμε κάνει εγκαίρως προσλήψεις. Η εικόνα εκατοντάδων δημοτικών και νηπιαγωγείων που δεν λειτουργούσαν επί τόσα χρόνια για δέκα ημέρες στην αρχή δεν υπάρχει φέτος. Επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα προ πολλών ετών.»
·ΑΛΗΘΕΙΑ 2: Δεν έχει ληφθεί καμία πρόνοια και ούτε έχουν γίνει εγκαίρως οι προσλήψεις των αναπληρωτών της Γενικής και της Ειδικής αγωγής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σχολεία δεν είναι μόνο τα Δημοτικά σχολεία!
·ΨΕΜΑ 3: «Για πρώτη φορά φέτος μέσω του ΑΣΕΠ, προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής κατά προτεραιότητα έναντι των αναπληρωτών της Γενικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.»
·ΑΛΗΘΕΙΑ 3: Η πρώτη φάση πρόσληψης που έγινε στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέχρι τώρα είναι οι 740 αναπληρωτές (Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Γεωλόγοι στη Γενική και όχι στην Ειδική αγωγή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως
ισχυρίζεται ο Υπουργός!

Ο μόνος λόγος που καθυστερούν δραματικά οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής αγωγής είναι ότι ξεκίνησαν ήδη κάποιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας στην Ελλάδα, με πρώτο παράδειγμα την ΔΔΕ Ν. Σερρών, να καλεί μόνιμους συναδέλφους να κάνουν αίτηση για απόσπαση/τοποθέτηση σε ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε. ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά της ΕΑΕ με μόνιμους συναδέλφους που δεν έχουν κανένα προσόν στην Ειδική αγωγή, σύμφωνα με τον νόμο 4415/2016, αρ. 48, παρ.γ, σύμφωνα με το οποίο «Αν εξακολουθεί να συντρέχει αδυναμία πλήρωσης των κενών διατίθενται εκπαιδευτικοί χωρίς κανένα από τα ανωτέρω προσόντα ή χαρακτηριστικά».
Η πρόφαση για την καθυστέρηση των προσλήψεων Αναπληρωτών καθηγητών στην Ειδική αγωγή Δευτεροβάθμιας από τα μεριά του Υπουργείου είναι η καθυστέρηση από τη μεριά του ΑΣΕΠ να τελειώσει εγκαίρως την επεξεργασία των ενστάσεων των συναδέλφων Αναπληρωτών, ενώ η αντίστοιχη επεξεργασία για τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γενικής και Ειδικής αγωγής τελείωσε εγκαίρως, αφού στην λογική του Υπουργείου Παιδείας: Σχολεία = Δημοτικά σχολεία. Η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ανύπαρκτη!
Αγαπητοί συνάδελφοι αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας! Θλίβομαι πραγματικά για την κατάντια στην οποία μας έχουν οδηγήσει όλοι όσοι χειρίζονται τα της εκπαίδευσης (Υπουργός, σύμβουλοι του Υπουργού, Γ.Γ, οι ανύπαρκτοι αιρετοί της Βθμιας, ΟΛΜΕ κλπ.) Αυτό που με στενοχωρεί όμως περισσότερο είναι οι μαθητές μας, στη Γενική αλλά κυρίως στην Ειδική αγωγή που όπως δείχνουν τα πράγματα θα μείνουν και πάλι χωρίς εμάς να τους προσφέρουμε αυτά που πρέπει και μπορούμε!
Με εκτίμηση,
Σόλων Δ. Ανδρεόπουλος
ΠΕ03.50 – Μαθηματικός ΕΑΕ
(Αν και το .50 στο τέλος του κλάδου έχει καταργηθεί στην (ν)τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, εγώ θα εξακολουθήσω να την χρησιμοποιώ ως παράσημο για όλους τους μαθητές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα)

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral