Ακούει κανείς; 7o Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου χωρίς τζάμια και με φόντο τα σκουπίδια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/10/2016 - 12:19 | Author: Newsroom

Παληγιάννης Βασίλειος Ακούει κανείς; 7oΔημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου χωρίς τζάμια και με φόντο τα σκουπίδια

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην Ελλάδα του 2016 δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, υπάρχει σχολείο, που αίθουσές του δεν διαθέτουν τζάμια κι απέναντι από την κύρια είσοδό του τόνοι σκουπιδιών το ”στολίζουν”. Εικόνες ντροπής για την Ελλάδα της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα το συγκεκριμένο σχολείο δεν διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, αν και οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Οι όποιες εκκλήσεις της Δ/νσης του σχολείου δεν εισακούγονται.

Κι όμως λειτουργεί. Λειτουργεί χάρη στην προσπάθεια, στο φιλότιμο και το μεράκι των εκπαιδευτικών, που σημειωτέον οι περισσότεροι είναι αναπληρωτές. Η επίσκεψή μου στο συγκεκριμένο σχολείο είχε ως αποτέλεσμα να νιώσω υπερήφανος για την προσφορά των συναδέλφων μου και οργή για την αδιαφορία της πολιτείας.

Κάνω δημόσια έκκληση στον υπουργό Παιδείας, στο Δήμο και την Περιφέρεια, να προβούν άμεσα σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε επιτέλους το συγκεκριμένο σχολείο να λειτουργήσει σε συνθήκες ανθρώπινες.

Είναι ανάγκη πέρα από λόγια και υποσχέσεις να δοθούν άμεσα λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

Loading...
  • europalso

    ideascentral