Αίτημα για στελέχωση τμημάτων επιμόρφωσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/03/2017 - 11:49 | Author: Newsroom

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σητείας ο Μύσων

Δημιουργία τμημάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ Β στο νομό Λασιθίου

Καλούμε τους υπεύθυνους των προγραμμάτων επιμόρφωσης Α΄και Β΄επιπέδου να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη (Β΄ επιπέδου) καθώς και τη δημιουργία τμήματος πιστοποίησης Α΄επιπέδου.

Α) Δεν υπάρχουν επιμορφωτές Α/θμιας στο Νομό Λασιθίου αφού έχουν να γίνουν ΠΑΚΕ από το 2012.

Β) Δεν αποζημιώνονται γισα τη μετακίνησή τους επιμορφωτές από άλλους νομούς για ν α στελεχώσουν τα τμήματα του Λασιθίου.

Γ) Η αποζημίωσω που λαμβλάνουν καιθυστερεί χαρακτηριστικά.

Μετά την αναστολή λειτουργίας των διδασκαλείων, την κατάργηση όλων των εκπαιδευτικών αδειών τίθεται πλέον ουσιαστικό ζήτημα σε σχέση με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια αυτά, η μοναδική μορφή επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη) από το κράτος είναι αυτή του Β΄ επιπέδου. Είναι απαράδεκτο η μόνη ανατροφοδοτική και υποστηρικτική δομή που μας έχει απομείνει να μην λειτουργεί στο νομό Λασιθίου, αποκλείοντας τους συναδέλφους  από τη δυνατότητα επιμόρφωσης.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων»  ζητούμε το αυτονόητο.

 

Α) Να δοθούν τα κίνητρα και χιλιομετρικές αποζημιώσεις στους επιμορφωτές άλλων νομών για να στελεχώσουν τα τμήματα του Νομού μας.

 

Β) Να γίνουν άμεσα ΠΑΚΕ για να επιμορφωθούν κι άλλοι επιμορφωτές με στόχο να αποκτήσει και ο νομός μας επιμορφωτές.

Γ) Να αρθεί περιορισμός προγραμμάτων που μπορεί να αναλάβει κάποιος επιμορφωτής.

Δ) Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στις ΤΠΕ Α επιπέδου να δώσουν εξετάσεις ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στην επιμόρφωση Β επιπέδου.

Ε) Να δημιουργηθεί μεικτό τμήμα άμεσα προκειμένου να παρακολουθούν παράλληλα οι συνάδελφοι της περιοχής μας.

Είναι ζήτημα ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση η λειτουργία τμημάτων κλασικών και μεικτών στο νομό πράγμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκπαιδευτικών, που θα βρίσκονται μακριά από το κέντρο επιμόρφωσης λόγω της απόστασης μεταξύ των πόλεων του Λασιθίου. Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτημάτων που υπάρχουν ήδη από συναδέλφων που δεν έχουν πιστοποιηθεί στις ΤΠΕ Ά επιπέδου μέχρι τώρα με συνέπεια να μην μπορούν να συμμετέχουν στην προκήρυξη αυτή.

Loading...
  • europalso

    ideascentral