ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ: Από κει που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2017 - 19:54 | Author: Newsroom

ή αλλιώς

Τα ψέματα των ΣΥΝΕΚ θα μας τρελάνουν τελείως!…

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διαβάζουμε πως τα ΣΥΝΕΚ, στις 18/1, σε ανακοίνωσή τους σχετικά με την εκπόνηση των Δημιουργικών Εργασιών στα ΓΕΛ, καλούν την ΟΛΜΕ “να καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους που δεν θα τις αναλάβουν.

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους. Στη συνεδρίαση της Τρίτης 17/1 έπειτα από την τοποθέτηση της ΔΑΚΕ, η οποία αρνήθηκε ξεκάθαρα να στηρίξει απόφαση της ΟΛΜΕ η οποία θα καλούσε τους συναδέλφους και τους συλλόγους να αντισταθούν στην εφαρμογή της εγκυκλίου, τα ΣΥΝΕΚ το “έστριψαν δια του αρραβώνος”. Από κοινού ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ σχημάτισαν χωρίς πολλές περιστροφές την απαιτούμενη πλειοψηφία και δημοσίευσαν την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οποία ζητά μόνο από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την εγκύκλιο χωρίς όμως να καλούν τους συναδέλφους να αντιδράσουν και να μην τη νομιμοποιήσουν.

Με την ανακοίνωση αυτή τα ΣΥΝΕΚ, και μάλιστα μετά τη δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα, αφήνουν να εννοηθεί πως ήταν η παράταξη μειοψηφίας και η πρότασή της καταψηφίστηκε. Φαίνεται πως στην περίπτωση των ΣΥΝΕΚ ισχύει η λαϊκή ρήση “από κει που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”! Πρόκειται για θλιβερούς θιασώτες της παραποίησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας!

Υπενθυμίζουμε στους αμνήμονες και ενημερώνουμε τον κλάδο πως οι Παρεμβάσεις ήταν η μοναδική παράταξη που τοποθετήθηκε εξ’ αρχής για το θέμα ήδη από την έναρξη της νέας χρονιάς. Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, την Πέμπτη 12/1, προτείναμε να υπάρξει απόφαση της ΟΛΜΕ για αντίσταση Συλλόγων Διδασκόντων απέναντι στην υλοποίηση των Δημιουργικών Εργασιών με την απαιτούμενη συνδικαλιστική στήριξη. Στη συνεδρίαση της Τρίτης 17/1 καταθέσαμε συγκεκριμένα βήματα με την πρόταση μας να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο πρακτικού προς όλους τους Συλλόγους.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ, οι οποίοι τόσο πολύ αγωνιούν για τους συναδέλφους και καλούν – εκ των υστέρων την ΟΛΜΕ να “καλύψει συνδικαλιστικά όσους δεν αναλάβουν δημιουργικές εργασίες”, για ποιο λόγο αρνήθηκαν πεισματικά να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή, στηρίζοντας την πρόταση των Παρεμβάσεων; Γιατί επέλεξαν να συνταχθούν με τη γραμμή της συνθηκολόγησης και της υποταγής που εξέφρασε η ΔΑΚΕ;

Αν λοιπόν ήθελαν τα ΣΥΝΕΚ, υπήρχε η αναγκαία πλειοψηφία από την αρχή για να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και σχέδιο πρακτικού προς τους συλλόγους διδασκόντων με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις.

Εκ των υστέρων διαπιστώνουν πως οι αιφνιδιαστικές εγκύκλιοι του Υπουργείου τόσο για τις θεματικές εβδομάδες, όσο και για τις Δ.Ε. έχουν σηκώσει κλίμα αγανάκτησης και δυσφορίας στα σχολεία και πως οι εκπαιδευτικοί περίμεναν να υπάρχει στήριξη και κάλυψη από την ΟΛΜΕ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Γι΄ αυτόν το λόγο προσπαθούν να διασωθούν με ψέματα προς τους συναδέλφους, πως δήθεν αυτοί ήθελαν να βάλουν τον κλάδο σε τροχιά αντίστασης. Και μόνο το γεγονός πως η ανακοίνωσή τους βγήκε μετά την απόφαση του Δ.Σ., είναι ενδεικτικό της υποκρισίας τους.

Τα ΣΥΝΕΚ στα χνάρια του κόμματος και της κυβέρνησής τους πορεύονται με πυξίδα τον εμπαιγμό και τη διασπορά σύγχυσης στον κλάδο, προκειμένου να διαφυλάξουν από τη μια τις θεωρητικές θέσεις τους και από την άλλη να διευκολύνουν την κυβέρνησή τους να υλοποιήσει ανενόχλητη την αντιεκπαιδευτική πολιτική της αποφεύγοντας όσο γίνεται τη δυναμική αντιπαράθεση με τον κλάδο.

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καλούμε τόσο τις ΣΥΝΕΚ, αλλά και όλες τις άλλες παρατάξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ σε νέα έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Παρασκευή ή τη Δευτέρα, με μοναδικό θέμα τις ΔΕ προκειμένου να επανατοποθετηθεί η ΟΛΜΕ.

Πέμπτη 19 Γενάρη 2017

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral