ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τον ΕΟΠΠΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/02/2018 - 15:31 | Author: Newsroom

Η Εκτελεστική Επιτροπή της , με ανακοίνωση της, σημειώνει, ότι μετά τη συνάντηση της με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη για το θέμα του , είχε δηλώσει ότι θα αναμένει τις παρεμβάσεις του Υφυπουργού και θα επανατοποθετηθεί στο θέμα, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Με την κατάθεση τροπολογίας από το υπουργείο Παιδείας, η ΑΔΕΔΥ με νέα ανακοίνωση της, σημειώνει:

«Δυστυχώς, ο Υφυπουργός όχι μόνο δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία ομολογεί πως οι μέχρι σήμερα πρακτικές του για τον ΕΟΠΠΕΠ ήταν εξόχως προβληματικές και εκτός νόμου και επιχειρεί με προκλητικό τρόπο, θυμίζοντας τακτοποιήσεις «ημετέρων» άλλων εποχών, να διασώσει τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ. Πιο συγκεκριμένα:

– Αλλάζει τη διαδικασία έκδοσης Κανονισμού Λειτουργίας, αναγνωρίζοντας ότι η Υ.Α. που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2017 με τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ ήταν παράνομη. Δικαιώνονται, συνεπώς, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι ο Κανονισμός αυτός απαιτεί, εφόσον περιλαμβάνει και εργασιακά ζητήματα, την υπογραφή και του Υπουργού Εργασίας.

– Καλύπτει νομοθετικά τον διορισμό της Διευθύνουσας Συμβούλου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Ο Υφυπουργός, με την κατάθεση αυτής της ρύθμισης, ομολογεί πως η τοποθέτηση της κ. Γιαννακοπούλου στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου ήταν παράνομη, καθώς η απόσπασή της από τη θέση της στο Δημόσιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση να αποσύρουν την τροπολογία και να υλοποιήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν απέναντι στους εργαζόμενους του Οργανισμού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Επιπλέον, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση αντικατάσταση της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ.»

Loading...
  • europalso

    ideascentral