40.000 τετράδια διανέμονται σε μαθητές στα σχολεία της Δ. Μακεδονίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/09/2016 - 16:29 | Author: Newsroom

«Είναι μια προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αξιοποιήθηκε χαρτί από το Εθνικό Τυπογραφείο με μηδέν κόστος. Σαράντα χιλιάδες τετράδια παραλάβαμε εμείς και άλλα 30.000 θα δοθούν στη νησιωτική Ελλάδα και την Περιφέρεια Αττικής»

avgi.gr

Στη διανομή 40.000 τετραδίων σε παιδιά δημοτικών σχολείων και σε οικογένειες με μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα. Τα τετράδια παρέλαβε το πρωί ο περιφερειάρχης, Θεόδωρος Καρυπίδης, στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας, που ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Είναι μια προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αξιοποιήθηκε χαρτί από το Εθνικό Τυπογραφείο με μηδέν κόστος. Σαράντα χιλιάδες τετράδια παραλάβαμε εμείς και άλλα 30.000 θα δοθούν στη νησιωτική Ελλάδα και την Περιφέρεια Αττικής. Θα τα διαθέσουμε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, από δύο τετράδια θα πάρει κάθε παιδί και τα 10.000 που θα περισσέψουν θα διατεθούν μέσα από το ταμείο της φτώχειας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης και πρόσθεσε: «Είναι μια συμβολική κίνηση που έχει την αξία της. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε έμπρακτα πως στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο και προσπαθούμε μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου υπάρχουν δυνατότητες, και λαμβάνεται οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία να είναι προς όφελος των πολιτών και πρωτίστως των ευπαθών ομάδων».

Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, στόχος είναι ανάλογες κινήσεις να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος ωφελουμένων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral