4 χρόνια χωρίς θέρμανση το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/02/2016 - 22:25 | Author: Newsroom

Αναλυτικά η ερώτηση στη Βουλή

»Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Χωρίς πετρέλαιο για τέταρτο συνεχόμενο χειμώνα το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης»

Είναι απαράδεκτο να παραμένει επί τέσσερα χρόνια χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης ένα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο φοιτούν περίπου 16.000 φοιτητές και το προσωπικό του καταβάλει αδιάκοπες προσπάθειες να το διατηρεί ανταγωνιστικό μέσω των διεθνών συνεργασιών και των επιστημονικών συνεργειών που έχει αναπτύξει.

Σημειωτέον, ότι για το έτος 2013 συμπεριλήφθηκε στο 10% των κορυφαίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των ΤΕΙ της χώρας και πέρυσι τη δεύτερη θέση.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό υπόμνημα του Ιδρύματος, τα μαθήματα διεξάγονται κάτω από συνθήκες πολικού ψύχους το χειμώνα, απαράδεκτες τόσο για το μεγάλο αριθμό φοιτητών όσο και για το προσωπικό του Ιδρύματος. Συναφώς, εκτός από τους χώρους διδασκαλίας του Ιδρύματος η απουσία πετρελαίου θέρμανσης έχει παγώσει και τις εστίες των φοιτητών.
Το πρόβλημα της απουσίας θέρμανσης είναι ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με τη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας πετρελαίου και για το οποίο έχουν εξαντληθεί όλα τα επίπεδα παρεμβάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες από πλευράς διοίκησης του ΑΤΕΙ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
– Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να επιλύσετε οριστικά το πρόβλημα της θέρμανσης στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης;
Ο ερωτών βουλευτής
Αριστείδης Χ. Φωκάς Β” Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Ένωση Κεντρώων».
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral