3η ημέρα αποχής των μαθητών από τα μαθήματα στο 4ο Δημοτικό Μαρκόπουλου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/10/2016 - 18:45 | Author: Newsroom

3Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι μαθητές της Στ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου απέχουν από τα μαθήματά τους, αντιδρώντας έτσι στην αυθαίρετη και ξαφνική απομάκρυνση της δασκάλας της ΣΤ’ τάξης, από την Διεύθυνση Α’ βάθμιας Π.Ε. Ανατολικής Αττικής με απόφαση της διευθύντριας Βασιλικής Ξυθάλη, για να καλύψει κενό σε άλλο σχολείο!

Η ενέργεια αυτή διαλύει την κανονική λειτουργία του σχολείου μας καθώς η δασκάλα τοποθετήθηκε κανονικά στην αρχή της σχολικής χρονιάς αναλαμβάνοντας την ΣΤ’ τάξη. Η συγκεκριμένη τάξη μάλιστα, ξεκίνησε χωρίς προβλήματα για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και ενώ πέρυσι άλλαξε δύο (!) φορές δασκάλα/ο! Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η απόφαση απομάκρυνσης δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση των παιδιών της ευαίσθητης ΣΤ’ τάξης, ενώ παράλληλα διαταράζει το πρόγραμμα όλων των υπολοίπων τάξεων του σχολείου!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ!

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας το βράδυ της Δευτέρας, 17-10-2016, ήταν να μην σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αν δεν ανακληθεί η απόφαση απομάκρυνσης και επιστρέψει πίσω η δασκάλα μας.

Αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής των μαθητών της ΣΤ’ τάξης από τα μαθήματά τους για ακόμη δύο ημέρες, ενώ σε συντονισμό με την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου, προγραμματίστηκε στο τέλος του διημέρου (απόγευμα της Τετάρτης, 19-10-2016), συνέλευση μεταξύ όλων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, για να λάβει η κινητοποίηση μαζικότερη μορφή, καθώς το δικό μας σχολείο δεν είναι το μοναδικό που «αιμορραγεί» από τις ελλείψεις και τα κενά που αποφέρουν οι αποφάσεις της Α’ βάθμιας Διεύθυνσης!

Καλούμε κάθε γονέα της περιοχής να στηρίξει τον Αγώνα μας.

Καλούμε κάθε γονέα σε κάθε σχολείο της χώρας, να διεκδικήσει ΤΩΡΑ την κατάλληλη Παιδεία που αξίζουν τα παιδιά μας.

Η ιστορία με τα κενά και τις τραγικές ελλείψεις στα ελληνικά σχολεία πρέπει να λήξει ΤΩΡΑ!

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral