30-09-14 Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στο …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2014 - 16:37 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος τόνισε τα εξής:

«Είναι η δεύτερη επίσκεψη μου στο Άγιον Όρος, μετά την πρώτη επίσκεψη προετοιμασίας τον Ιούλιο.

Υπήρξε συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη αλλά και πράγματα που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο επισκέψεων. Αντικείμενο ήταν οι υποχρεώσεις μου ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αθωνιάδα Σχολή, για την επάρκεια του διδακτικού προσωπικού της ώστε να γίνονται σωστά τα μαθήματα στα παιδιά. Αυτό σημαίνει συμπλήρωση με αναπληρωτές καθηγητές, όπου χρειαζόταν και παράλληλα μια σειρά από άλλα θέματα που αφορούν στο ΄Αγιον ΄Ορος και είχα αναλάβει την ευθύνη να τα διεκπεραιώσω, με την καθοριστική συμβολή του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Συμπεριλάβαμε αυτήν τη φορά θέματα που έχουν να κάνουν με τις δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου γιατί μην ξεχνάτε στη Σχολή φοιτούν και μικρά παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Το Κοινωνικό Σχολείο έχει και αθλητικές δραστηριότητες και στην Αθωνιάδα Σχολή όπου υπάρχει γυμναστής και πρόγραμμα γυμναστικής για τα παιδιά, σε συνεννόηση μαζί τους και με τους μοναχούς που έχουν την ευθύνη, πραγματοποιήσαμε ό,τι είχαμε συζητήσει».

Ο Υπουργός πρόσθεσε στη συνάντησή του με την Επιτροπή της Κοινότητας του Αγίου Όρους ότι η μεταλυκειακή μορφή της Αθωνιάδας θα έχει έκφραση στη Διά Βίου Μάθηση και ότι το τελικό σχέδιο θα διαμορφωθεί σε επόμενη συνάντηση που θα γίνει με την Επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τις παράνομες προσλήψεις στο ΑΠΘ ο Υπουργός απάντησε:

«Δεν έχω συγκεκριμένη εικόνα. Θα συναντηθώ με τον Πρύτανη τις επόμενες μέρες και θα ενημερωθώ ακριβώς. Δεν θα σχολιάσω το συγκεκριμένο θέμα. Θα μιλήσω γενικά. Είναι συμφωνία όλων, όπου υπάρχει τέτοια περίπτωση να τίθεται εκτός Ιδρύματος. Αλλά αυτό είναι μία συμφωνία του παρελθόντος, δεν έχω επίκαιρη ενημέρωση την οποία και αναμένω από τον Πρύτανη».

Σε ερώτηση για τις μετεγγραφές ο Υπουργός απάντησε:

«Σήμερα δημοσιεύονται σχετικές αποφάσεις οι οποίες ρυθμίζουν ό,τι πρόκειται να γίνει. Υπάρχει και μια σχετική τροπολογία στη Βουλή για την οποία είχα ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα, και ελπίζω με αυτές τις παρεμβάσεις το θέμα να γίνει διαχειρίσιμο, γιατί είχε πάρει διαστάσεις μη διαχειρίσιμες. Κι έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε μια πολύ έντιμη εφαρμογή του Νόμου. Εκείνο που μπορώ να πω αυτή την στιγμή είναι ότι οι αιτήσεις για μετεγγραφές θα γίνουν από 9 έως 17 Οκτωβρίου 2014».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral