3.000 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα στα σχολεία του Πειραιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/02/2016 - 19:31 | Author: Newsroom

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Περάσαμε το μέσο της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα των σχολείων παραμένουν αμείωτα. Έχουμε συνηθίσει , στη μνημονιακή εποχή, την ύπαρξη σημαντικών κενών στα σχολεία, φέτος όμως η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όπως έγκαιρα μας είχε ενημερώσει ο υπουργός Παιδείας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά όλη τη χρονιά.

Συγκεκριμένα στην Α Πειραιά υπάρχουν ακόμη 43 κενά δασκάλων, 13 από τα οποία σε πρωινά τμήματα. 72 κενά ειδικοτήτων, 30 για την πρωινή ζώνη και 2 νηπιαγωγών. Στη Β Πειραιά 8 κενά ειδικοτήτων. Συνολικά 125 κενά ή ,για να μιλήσουμε με τη γλώσσα του υπουργείου, 3000 ώρες δε διδάσκονται κάθε εβδομάδα στους μαθητές του Πειραιά. 12 ολοήμερα παραμένουν κλειστά και δεκάδες λειτουργούν με μειωμένο ωράριο.

Στην Ειδική Αγωγή, και στις δύο μεταθετικές περιφέρειες, 14 Τμήματα Ένταξης δε λειτουργούν , ενώ για τα 167 παιδιά που δικαιούνται Παράλληλης Στήριξης, έχουν προσληφθεί μόλις 40 εκπαιδευτικοί.

Το χειρότερο είναι πως τα κενά δεν πρόκειται να καλυφθούν. Πιστώσεις άλλες δεν υπάρχουν, παρά μόνο αυτές των συναδέλφων αναπληρωτών που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους και έμειναν αδιάθετες. Στην τελευταία φάση διορισμών, τον Ιανουάριο, το 15% όσων κλήθηκαν στον Πειραιά δεν ανέλαβαν υπηρεσία. Στην επόμενη φάση, όποτε κι αν γίνει, το ποσοστό λογικά θα είναι μεγαλύτερο, καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες ζωής τους ( τόπο κατοικίας) για μια σύμβαση τεσσάρων μηνών.

Ο Υπουργός ,ακολουθώντας τη λογική των προκατόχων του, ψάχνει να βρει λύση καταργώντας την ενισχυτική διδασκαλία .Πέρα από το ότι απαξιώνει την αξία της και το ότι οι ώρες της ενισχυτικής δεν καλύπτουν ούτε το 10% των ωρών που χρειάζονται, η διάθεση ενός εκπαιδευτικού σε άλλο σχολείο για μία ή δύο ώρες πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργήσει, και στο συνάδελφο αλλά και στα σχολεία, παρά θα αντιμετωπίσει.

Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και η παντελής απουσία διορισμών είναι τα πραγματικά προβλήματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/2 , 1.30Μ.Μ.
Των αιρετών Πειραιά Εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Χρήστου Προκόβα Πέτρου Μενδώνη

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral