29-30 Οκτωβρίου: Σεμινάριο «Νευροαναπτυξιακή και Νευρολογική αξιολόγηση πρόωρων-τελειόμηνων νεογνών και νηπίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/10/2016 - 18:19 | Author: Newsroom

Νευροαναπτυξιακή και Νευρολογική Αξιολόγηση Πρόωρων – Τελειόμηνων Νεογνών και Νηπίων με την κλίμακα Hammersmith/Dubowitz
Ημερομηνία Διεξαγωγής:29-30 Οκτωβρίου 2016, 9:30-5:30 καθημερινά
Χώρος Διεξαγωγής:Συνεδριακή αίθουσα Παιδιατρικού Ινστιτούτου, Άγιος Στέφανος Αττικής
Περιγραφή Σεμιναρίου:Το αυξημένο ποσοστό επιβίωσης των πρόωρων νεογνών συνοδεύεται και από αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης νευροαναπτυξιακών διαταραχών στους επιβιώσαντες.

Συνεπώς η ανάγκη έγκαιρης αναγνώρισης νεογνών με κίνδυνο ανάπτυξης κινητικών διαταραχών είναι εμφανής.
Η Νευρολογική εξέταση του νεογνού κατά τη διάρκεια νοσηλείας και πριν από την έξοδο από το Νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την πρώιμη ανίχνευση νεογνών με αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν νευρολογικές διαταραχές.
Η κλίμακα αξιολόγησης των Dubowitz (Hammersmith Infant Neonatal Assessment) είναι ευρέως αποδεκτή και εφαρμόζεται στις περισσότερες Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Ευρώπης και της Αμερικής. Η κλίμακα Hammersmith Infant Neurological Assessment από το 1999 έχει διευρυνθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νεογνά από 2-24 μηνών, μετά την έξοδο από τη Μονάδα Νεογνών στη μακροχρόνια παρακολούθηση στους 4, 8,12,18 και 24 μήνες.
Ποιοί Μπορούν να Συμμετέχουν:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Παιδιάτρους, Νεογνολόγους, Αναπτυξιολόγους, Παιδονευρολόγους, Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Μαίες και Νοσηλευτές οι οποίοι ασχολούνται στη ΜΕΝΝ.
Μόρια Συνεχούς Εκπαίδευσης:
Το σεμινάριο φέρει αναγνωρισμένα μόρια συνεχούς εκπαίδευσης από τον Αμερικανικό Σύλλογο Εργοθεραπείας (CEUs: 1,35)
Loading...
  • europalso

    ideascentral