25 εκατ. ευρώ στους δήμους για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/08/2016 - 01:07 | Author: Newsroom

Στόχος είναι με τα χρήματα αυτά να προμηθευτούν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα απαιραίτητα αναλώσιμα και υλικά που θα καλύψουν τις άμεσες λειτουργικές τους ανάγκες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ελλείψεις κατά το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου.

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας την κατανομή 25 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών για τους 325 δήμους όλης της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Ο Δήμος Αθηναίων λαμβάνει τη μερίδα του «λέοντος» με 891.000 ευρώ, ακολουθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης με 609.000 ευρώ, ο Δήμος Πάτρας με 481.000 ευρώ και ο Δήμος Λαρισαίων με 427.000 ευρώ.

Στόχος είναι με τα χρήματα αυτά να προμηθευτούν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα απαιραίτητα αναλώσιμα και υλικά που θα καλύψουν τις άμεσες λειτουργικές τους ανάγκες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ελλείψεις κατά το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, διακηρυγμένος στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι τα σχολεία για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια να ανοίξουν όσο το δυνατόν πιο λειτουργικά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral