22-10-13 Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/10/2013 - 19:06 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκδήλωση: «Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Ανταποδοτική Ανακύκλωση: Μνημόνιο Συνεργασίας για κοινή δράση στην προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική αλληλεγγύη

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απηύθυνε σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου, χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα: «Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Ανταποδοτική Ανακύκλωση: Μνημόνιο Συνεργασίας για κοινή δράση στην προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική αλληλεγγύη» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών &

Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου. Στην εκδήλωση μετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

«Σήμερα, μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες ανακυκλώσαμε στην πράξη, σε αυτό το κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στέλνοντας ένα μήνυμα για σεβασμό στο Περιβάλλον.

Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η πρωτοβουλία υπογραφής του Μνημονίου συνεργασίας, ανάμεσα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και στον Εθνικό Φορέα Ανακύκλωσης «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», με σκοπό την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και Οικολογίας και τη διοργάνωση δράσεων ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι επίσης σημαντικό, πως τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις δράσεις αυτές, θα δοθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που στις κρίσιμες αυτές ώρες έχει αναπτύξει ένα κοινωνικό έργο, το οποίο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Το πιο σπουδαίο από όλα, όμως, είναι πως οι μαθητές συμμετέχουν, ανακυκλώνουν, δημιουργούν μικρά έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα κερδίσουν έπαθλα και δώρα. Είναι λοιπόν μια πρωτοβουλία διαμέσου της οποίας, όλοι έχουμε να κερδίσουμε. Εμείς , η γειτονιά μας, η πόλη μας, η πατρίδα μας.

Από την πλευρά μας, ως Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, είμαστε αρωγός των προγραμμάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης και έχουμε θέσει υπό την Αιγίδα μας τις «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές» σε Δήμους όλης της χώρας, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς.

Κι αυτό γιατί η φιλοπεριβαλλοντική στάση δεν είναι το κεφάλαιο ενός βιβλίου, που όταν ολοκληρωθεί πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο!

Η φιλοπεριβαλλοντική στάση, είναι ένα κεφάλαιο, το οποίο αποτελεί στάση ζωής.

Για αυτό πρέπει να είναι συνεχώς ανοιχτό, να προσδίδει σε εμάς την υποχρέωση για τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ένα κεφάλαιο ανοικτό, όπως όλες οι υποχρεώσεις μας, που έχουμε ως πολίτες!

Η στάση απέναντι στο περιβάλλον είναι μέτρο Παιδείας και Πολιτισμού για κάθε κοινωνία.

Εμείς από την πλευρά μας αγκαλιάζουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της Νέας Γενιάς σε τέτοια σοβαρά θέματα.

Θερμά συγχαρητήρια.»

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso   ideascentral