20-10-16: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2016 - 22:05 | Author: Newsroom

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας

Σήμερα Πέμπτη 20/10/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αιρετώντου ΚΥΣΕΕΠ με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείαςκαι τον Δ/ντή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό, προκειμένου να ενημερωθούμε για τρέχοντα και ουσιώδη θέματα που αφορούν το ΕΕΠ, ΕΒΠ και τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ.

Από τις συναντήσεις προέκυψε η εξής ενημέρωση :
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
1.Τα ψηφοδέλτια έχουν παραδοθεί στην μεταφορική εταιρείακαι ήδη έχουν αποσταλεί στα νησιά του Αιγαίου. Για τις άλλες περιοχές θα έχουν αποσταλεί το αργότερο μέχρι αύριο. Αυτό κρίνεται θετικό γιατί θα μπορέσουν να φτάσουν έγκαιρα στα χέρια των εκλογέων.
2.Από τη στιγμή που οι ημερομηνίες των εκλογών προβλέπονται επακριβώς στο Π.Δ. 1/2003, που αναφέρεται στα υπηρεσιακά συμβούλια όλης της εκπαίδευσης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει αναβολή, εξαιτίας του γεγονότος της μη έγκαιρης πρόσληψης της πλειονότητας των αναπληρωτών Ε.Ε.Π., οι οποίοι κατά τα φαινόμενα δεν θα μπορέσουν ν ασκήσουν το δικαίωμά τους δηλαδή της ψήφου εκλογής αιρετών εκπροσώπων στα ΠΥΣΕΕΠ και στο ΚΥΣΕΕΠ.
3.Από την πλευρά μας ζητήσαμε να υπάρξει μετάθεση του χρόνου κύρωσης των εκλογικών πινάκων τουλάχιστον μέχρι τις 31/10, ώστε να μπορέσουν να προστεθούν οι αναπληρωτές που πιθανόν να έχουν μέχρι τότε προσληφθεί. Βέβαια φαίνεται αδύνατο για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και μεγάλη δυσκολία για την Αττική που εκκρεμούνακόμη κάπου 30 ενστάσεις στο ΑΣΕΠ, αλλά και για κάποιες ακόμη Περιφέρειες. Το αίτημα αυτό φαίνεται εύκολο να πραγματοποιηθεί επειδή το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών των εκλογών ορίζεται από την εγκύκλιο των εκλογών και όχι από το Π.Δ 1/2003. Αναμένουμε.
4.Ζητήθηκε επίσης από τον κ. Κασσιανό να υπάρξει έγγραφη οδηγία προς τους Περιφερειακούς Δ/ντές εκπαίδευσης,ώστε τους νεοπροσληφθέντες ,είτε στην ειδική αγωγή, είτε στην Γενική, να τους συμπεριλάβουν στους εκλογικούς καταλόγους και να τους ενημερώσουν για την διαδικασίατων εκλογών (από πού θα πάρουν τα ψηφοδέλτια, πως θα ψηφίσουν κ.λ.π..). Ο κος Κασσιανός θα εξετάσει το αίτημα και μάλλον θα το ικανοποιήσει.
ΚΥΡΩΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΠΟTOΑΣΕΠ
Ο Δ/ντης Ειδικής Αγωγής μας ενημέρωσε ότιμέχρι αύριο θα αποσταλούν πίνακεςσε πολλές Π.Δ.Ε , αλλά για την Αττική το πιο πιθανό είναι στα μέσα της άλλης εβδομάδας.
Για την Κεντρική Μακεδονία τα πράγματα συνεχίζουν να είναι θολά και δύσκολα.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Συζητήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με την τακτική που το ΠΥΣΕΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ακολούθησε στις προσλήψειςτων αναπληρωτών, δηλαδή να μην αντιμετωπίζονται ως ενιαίες οι θέσεις στουςφορείς της εκπαίδευσης, ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ ΕΔΕΑΥ, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται ο Αξιολογικός πίνακας.
Η ΔιεύθυνσηΕιδικής Αγωγής δεν συμφωνεί με την αντιμετώπιση του θέματος από το ΠΥΣΕΕΠ, είχε επανειλημμένες επικοινωνίες με παράγοντες της Περιφερειακής Διεύθυνσης και τον πρόεδρο του ΠΥΣΕΕΠ και όπως μας δηλώθηκεπροτίθεται να το αντιμετωπίσειάμεσα. Αναμένουμε κι εδώ.
Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Loading...
  • europalso

    ideascentral