20.000 μόνιμοι διορισμοί από το 2017: Αυξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/09/2016 - 15:26 | Author: Newsroom

– αύξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία

Έχουμε καταθέσει στους θεσμούς ολοκληρωμένη μελέτη για την αναγκαιότητα 20.000 διορισμών στην επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από του χρόνου με νέο σύστημα διορισμών. Σπάει από τη φετινή χρονιά το καθεστώς αδιοριστίας με το διορισμό 470 εκπαιδευτικών διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008.

Η σταδιακή αύξηση των δημοσίων κονδυλίων για την παιδεία είναι αναγκαία προκειμένου η Ελλάδα να συγκλίνει με τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η αύξηση των δαπανών θα παρακολουθήσει τη γενικότερη πορεία αύξησης του ΑΕΠ.

Επί του παρόντος σταματήσαμε την κατρακύλα των δημόσιων δαπανών στο 2,8 % του ΑΕΠ όταν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου προέβλεπε ότι το 2018 θα συρρικνώνονταν ακόμη περισσότερο 1,9% του ΑΕΠ.

Και τι μας λέει τώρα ο κ. Μητσοτάκης; Ότι είναι εύκολο, υπερβαίνοντας τους στόχους του μνημονίου, δηλαδή, χωρίς να του το ζητάνε οι θεσμοί, να κάνει περικοπές από την υγεία και την παιδεία κατά 700-800 εκ ευρώ.

Πρόκειται, για πρόκληση τεραστίων διαστάσεων, για ευθεία ομολογία ότι η ΝΔ, υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη, έχει πλέον ως κεντρικό πολιτικό της στόχο τη συντριβή του κοινωνικού κράτους. Ν. Φιλης

Loading...
  • europalso

    ideascentral