2.500 αναπληρωτές θα προσλάβει το Υπουργείο Παιδείας !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/10/2014 - 15:38 | Author: Newsroom

Περίπου 2.500 αναπληρωτές θα προσλάβει το Υπουργείο Παιδείας τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Στόχος είναι η συνεχής ροή των προσλήψεων ενώ για ακόμη μια φορά μας αναφέρθηκε ότι θα κρατηθούν πιστώσεις για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένονται νέες προσλήψεις με την ενημέρωση που έχουμε έως τώρα.

Το υπουργείο μπορεί να μας εκπλήξει γιατί και η πρόσληψη των 82 αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν ήταν προγραμματισμένη και η εντολή ήρθε από άνωθεν ώστε να περιοριστούν τα κενά στη δευτεροβάθμια που αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα από 1.000 κενά.

Ο υφυπουργός Παιδείας με σημερινές του δηλώσεις στον ΒΗΜΑ FM επεσήμανε ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι η κάλυψη του μεγάλου όγκου των κενών μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου ενώ ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο όπου μέχρι το Μάρτιο τοποθετούνταν αναπληρωτές.

“Σήμερα, περίπου είκοσι μέρες από την έναρξη της νέας χρονιάς, με κατά κύματα προσλήψεις αναπληρωτών, έχουμε τοποθετήσει περίπου 11.500 εκπαιδευτικούς. Έχουμε κάποια κενά, που τα παρακολουθούμε κάθε μέρα από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και από τις κατά τόπους Διευθύνσεις και τα συμπληρώνουμε στέλνοντας αναπληρωτές”, ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Δερμεντζόπουλος ενώ υπογράμμισε ότι το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες ώστε να διενεργηθεί ΑΣΕΠ μέχρι την Άνοιξη.

Με βάση τις δηλώσεις του κ. Δερμεντζόπουλου προκύπτει ότι το επόμενο 15μερο θα γίνουν τουλάχιστον 4.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο έχει προσλάβει 10.310 αναπληρωτές ενώ αν αθροίσουμε και το ΕΕΠ και ΕΒΠ οι προσλήψεις ξεπερνούν τις 11.000.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral