19-06-14 Συνάντηση του κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τους 13 Περιφερειακούς …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/06/2014 - 13:22 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Συνάντηση του κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου συζήτησε μαζί τους αναπτύσσοντας τις θέσεις και τους στόχους του Υπουργείου τονίζοντας την ευαισθησία του Υπουργείου για την ελληνική οικογένεια και την εκπαίδευση των παιδιών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει όλοι σε καθημερινή βάση να εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Οι Διευθυντές από τις 13 εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους κυρίως σε θέματα που αφορούν στην προετοιμασία για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Υφυπουργός παρουσίασε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα που θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη του διδακτικού έτους, τις έγκαιρες μεταθέσεις, αποσπάσεις, αναπληρώσεις και καλύψεις διοικητικών κενών. Ανέλυσε ένα πλήρη μηχανισμό που έθεσε σε ετοιμότητα ώστε αφενός να έχει άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και αφετέρου να είναι αποτελεσματικός χωρίς χάσιμο χρόνου και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε όπως υπογράμμισε «πρέπει να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί παραγωγικότητας για να υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό έργο το συντομότερο δυνατόν».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral