16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/10/2016 - 12:49 | Author: Newsroom

Εάν εκπαιδευόταν περισσότεροι άνθρωποι στην επανεκκίνηση της καρδιάς θα σωζόταν 100.000 ανθρώπινες ζωές το χρόνο, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης

Φέτος το φθινόπωρο οργανώνεται η πρώτη «Ευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» για να εκπαιδευτούν πολίτες στην επανεκκίνηση καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (Ε.Σ.Α.).

Η πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου , απευθύνεται στους Ευρωπαίους νέους , και στοχεύει στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή. Την ημέρα αυτή Μέλη του Ευρωκοινοβουλίου θα εκπαιδευτούν στην ανάνηψη θύματος και στη χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή (Ε.Α.Α.). Η καμπάνια περιλαμβάνει αφίσες και έντυπα θα διανεμηθούν σε πολλές γλώσσες , και θα οργανωθούν εκδηλώσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες με την υποστήριξη των τοπικών οργανισμών αναζωογόνησης.

Κάθε χρόνο περίπου 350.000 Ευρωπαίοι θα υποστούν έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή (Ε.Ν.). Οι Ε.Ν. καρδιακές ανακοπές μπορεί να συμβούν οπουδήποτε , για παράδειγμα στο δρόμο, την δουλειά, ή στην άθληση ή κατά την διάρκεια άλλης έντονης δραστηριότητας. Η πλειοψηφία συμβαίνει στο σπίτι. Τώρα, λιγότεροι από ένας στους δέκα από αυτούς τους ασθενείς επιβιώνουν. Η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση από περαστικούς (ΚΑΡΠΑ) αυξάνει 2-3 φορές την επιβίωση ,αλλά σήμερα γίνεται μόνο σε 1 στις 5 έξω-νοσοκομειακές ανακοπές. Εάν αυξηθεί αυτός ο αριθμός θα μπορούσαν να σωθούν 100.000 ζωές στην Ευρώπη ανά έτος. «Δυστυχώς μόνο μια μικρή μειοψηφία των θυμάτων καρδιακής ανακοπής θα λάβουν αυτή τη ζωτική βοήθεια έγκαιρα, ώστε να σωθεί η ζωή τους», λέει η καθηγήτρια Maaret Castrén, του Karolinska Institutet της Σουηδίας και πρόεδρος του (Ε.Σ.Α.).

ΠΗΓΗ: e-cardio.gr
Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral