16-11-15 Εκλογή της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/11/2015 - 11:22 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, σε ψηφοφορία που διεξήχθη κατά την 38η Γενική Διάσκεψη της UNESCO, η Ελλάδα εξελέγη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019 με 165 ψήφους επί συνόλου 186 ψηφισάντων.

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην Εκλογική Ομάδα Ι (χώρες Δυτικής Ευρώπης και Βορείου Αμερικής).Η εκλογή της χώρας μας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO αποτελεί σημαντική επιτυχία της χώρας μας δεδομένου ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι, μετά τη Γενική Διάσκεψη, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού και από τη θέση αυτή θα συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων της εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο. Η επιτυχία αυτή, είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προώθησης της υποψηφιότητας, από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπροσωπήθηκε στην 38η Γενική Διάσκεψη, από τον Υφυπουργό κ. Θ. Πελεγρίνη, ο οποίος στη παρέμβαση του αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναπτυχθεί ένας νέος ουμανισμός στον κόσμο και να διαμορφωθεί ένας τύπος εκπαίδευσης που θα βασίζεται στην ειρήνη και την δικαιοσύνη -ειδικά στον δύσκολο καιρό μας όπου τα πλήθη των προσφύγων και των μεταναστών αναζητούν απεγνωσμένα ένα δίχτυ προστασίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετέχει επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Γραφείου Εκπαίδευσης της UNESCO, στη λειτουργία του δικτύου Συνεργαζομένων Σχολείων με την UNESCO, στο δίκτυο Εδρών UNESCO και στο Κέντρο UNESCO Κατηγορίας ΙΙ «για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτων» δια του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral